Club300.dk - Foto
a
  
Amerikansk Hjejle
 
Art: Amerikansk Hjejle - (Pluvialis dominica) - American Golden-Plover
Titel: Første fund for Fyn!
Lokalitet: Bøjden Nor, Danmark
Dato: 09-05-2018
Fotograf: © Sigrid Kistrup Ilsøe
Uploaded: 09-05-2018 19:15
Billedinfo:

Fuglen blev fundet af Mikael Kristensen i dag, da han var på jagt efter en Pomeransfugl, som blev meldt ud fra stedet i går. Sikke et bytte! Læs hans finderberetning under billedet!

Sendt 09-05-2018 Kl. 21:18
Sigrid Kistrup Ilsøe

Mikael Kristensens finderberetning:

Havde fået fri fra havearbejdet i det gode sommervejr over middag for at tage ned i Bøjden Nor for at se, om jeg kunne være heldig at spotte den pomeransfugl, som var meldt ud der i går. Jeg har gennem vinteren jævnligt været i noret og forventede at se de vanlige flere hundrede hjejler, som pomeransen så skulle plukkes ud i mellem. Da jeg har parkeret bilen og går mod fugleskjulet tættest på Dyndkrog, tager jeg lige et kig over på de banker, hvor jeg plejer at se hjejlerne, men der er ingen. Går alligevel til skjulet og stiller teleskopet op. Nyder gravændernes skænderier, de smukke klyder og almindelige ryler, som har fået mørkt bugskjold og er lidt indstillet på, at fuglene nok er fløjet.

Men pludselig vokser hjejlerne ud af landskabet. Der ligger ca. 25 fugle - godt camouflerede i de indtørrede mudderhuller ned mod Dyndkrog, så jeg går dem igennem en for en med teleskopet på 70 x forstørrelse for at finde et hoved, som ikke ligner en hjejle. Mens jeg tjekker bliver jeg klar over, at der lidt længere bagude er en hjejle, som bevæger sig lidt rundt, men det er jo ikke pomeransfuglen, så jeg søger videre, indtil jeg bliver klar over, at den jo er lidt mørk i det, så måske det ikke “bare” er en hjejle. Frem med Collins Bird Guide på mobilen og hurtigt når jeg frem til, at der må være tale om en amerikansk hjejle i flot sommerdragt. Kameraet var heldigvis med i dag, så først billeder til en god fugleven, og da han svarede Woop woop! røg fuglen ud på birdalarm og på dofbasen - en herlig eftermiddag i noret ;o)

 

Herunder ses flere af mine billeder af dagens fynske hit!

 

Sendt 08-07-2019 Kl. 22:05
Rasmus Strack

En video af fuglen kan ses HER

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være logget ind.
   - Klik her for login.
Alle fotos har copyright og må ikke benyttes uden accept fra fotografen.
Top | Home