Club300.dk - Foto
a
  
Sibirisk Fløjlsand
 
Art: Sibirisk Fløjlsand - (Melanitta stejnegeri) - Stejneger’s Scooter
Lokalitet: Vesterlyng, Danmark
Dato: 09-02-2018
Fotograf: © Andreas Bruun Kristensen
Uploaded: 09-02-2018 19:39
Billedinfo:

Bemærk den vandrette, smalle gule stribe "læbestift" langs den nederste del af næbbet i kontrast til rødt næb. Denne farvefordeling adskiller stejnegeri fra deglandi. 

Sendt 16-02-2018 Kl. 17:58
Kristoffer Hansen

 Melanitta fusca? Er det ikke en fejl? Jeg troede, at amerikansk og sibirisk fløjland var samlet under Melanitta deglandi. Gælder det ikke fortsat? Hvis ja, så skal fuglens latinske navn ændres.

Sendt 16-02-2018 Kl. 19:58
Tim Hesselballe Hansen

Hej Kristoffer,

Ja,det er noget rod med denne taxonomi...
Jeg tror at det forholder sig således, at i den bagvedliggende struktur følger c300 taxonomien fra Howard & Moore, som ikke har splittet "White-winged Scoter" (endnu). Derfor er den under billeder blot en underart af Fløjlsand.

I krydsesektionen er den dog ekstraordinært gjort krydsbar, da c300 følger SU, som følger en taxonomi, der regner Amerikansk F. som en art med to underarter. Når SU bliver enig med sig selv og med DOF om, hvad der er den i DK gældende taxonomi, antager jeg at c300 følger trop.

En oversigt over det kaos, der hersker, kan ses på IOCs side: www.worldbirdnames.org/ioc-lists/master-list-2/
Nederst er der mulighed for at hente en kæmpe excel-fil med alle fuglearter, og IOCs taxonomi kan sammenlignes med alle øvrige autoriteter. Fjøjlsænderne kommer fra række 511.

THH

 

Sendt 16-02-2018 Kl. 20:16
Jan Lindgaard Rasmussen

 Ja, det er faktisk lidt forfærdeligt, at man skal læse alt med småt nu om stunder. I Sverige har club300 for et par måneder siden splittet Hvidskægget sanger i 3 arter, og et sandt blodbad fulgte, da kun et mindre antal tidligere fund kunne bestemmes til underart. I dag har de så splittet plumbeitarsus ud som selvstændig art, men hvad værre er, også Atlantisk og Scopolis skråbe. Der er derfor ikke een eneste underartsbestemt FKA Kuhls tilbage, og en masse svenskere græder derfor ud ved hinandens skuldre i dag på bla facebook, og der diskuteres ivrigt evt. nye x-regler. Nyheden kan læses her. Bemærk i club300-nyheden, at foreningen følger stemningen og debatten nøje, og vil revurdere sine x-regler i løbet af det nye år.

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være logget ind.
   - Klik her for login.
Alle fotos har copyright og må ikke benyttes uden accept fra fotografen.
Top | Home