Club300.dk - Foto
a
  
Plettet Mudderklire
 
Art: Plettet Mudderklire - (Actitis macularius) - Spotted Sandpiper
Lokalitet: Ølsemagle Revle, Danmark
Dato: 10-08-2005
Fotograf: © Søren Harding
Uploaded: 11-11-2017 17:20
Sendt 11-11-2017 Kl. 18:21
Søren Harding

Sendt 13-11-2017 Kl. 19:53
Rasmus Strack

Tak for fotos Søren, syntes lige at finderberetningen passer ind her

 

Plettet Mudderklire på Ølsemagle Revle

Det var blevet onsdag d. 10. august. Konen havde givet mig lidt fri, før fodboldkampen mellem Brøndby og Ajax.

Jeg var på nettet og kunne se at Tyskerne havde set en 1k Plettet Mudderklire få dage forinden, hvorfor jeg tænkte, at jeg skulle tjekke lidt muddersnepper. Med Ajax i omegnen var dette vel dagen, hvor der skulle gøres rent bord i mudderklirerne! Spørgsmålet var blot, hvor det skulle ske.

Et hurtigt kig i DOFbasen afslørende, at TA havde været på Ølsemagle Revle dagen før. I Klydesøen er der altid folk, hvorfor valget blev Køge området.

Efter et kort besøg på Køge Sydstrand, tjekkede jeg sydspidsen af Ølsemagle Revle, hvorefter jeg begav mig ud på Stauningsø for i ro og mag at kunne tjekke vadere, måger og terner i lagunen ved Ølsemagle Revle. Klokken var 11.55, da jeg satte mig og der var godt med fugle. 6 unge Sortterner, pænt med Hjejler, nogle hundrede ryler samt 9 Mudderklirer, der alle blev tjekket for variation i næbfarve, benfarve, vingelængde og så videre.

Da klokken var 13.15 havde jeg ikke flere smøger, hvorfor jeg ville lige tjekke en sidste gang inden jeg gik. Ca. 250 meter øst for hvor jeg sad, så jeg (i håndkikkert) to mudderklirer komme flyvende til fra havsiden. Da jeg nok ikke havde tjekket dem, ville jeg lige gøre det som det sidste, inden jeg ”røg videre” til den næste lokalitet.

Den første var klassisk, korte vinger, lang hale, grålige ben samt ”rengjort og pletfri”. Den næste stod med front imod mig, og jeg fik noget af et chok da jeg så at den var beskidt på bugen, hjertet hamrede hurtigt, jeg var mega bange, kunne det være….

Jeg sneg mig tættere på, fandt hurtigt fuglen igen og så at næbbet var rødligt med sort spids, lang øjenbrynstribe og at det vitterligt var sorte pletter fuglen havde på bugen. Den var ikke beskidt, det var ikke mudder - det var sgu en Plettet Mudderklire, ny art for landet.

Jeg gik i panik, ringede til SeK, intet svar på mobilen, TEO var ikke hjemme og Henrik ”Osted” svarede heller ikke. Jeg tog et par dogme fotos af fuglen, og fik så den ide at ringe til TEO på mobilen. Han var modsat mig helt cool, ”har den pletter på bugen, tofarvet næb, gule ben og plettet overside, ja så skal den meldes ud”. Det var jeg slet ikke i stand til. TEO fik opgaven, og jeg fik taget lidt flere fotos.

Pludseligt fløj de to mudderklirer ud på havsiden igen, men gik hurtigt ned, ”øv, den var væk”. Jeg så Mogens ”Fed” komme gående, hvorfor jeg skreg ”Plettet Mudderklire, men den er lige fløjet”. Min telefon ringede forståeligt nok hele tiden og de første folk var nu på vej nordpå langs havsiden af Ølsemagle Revle, og igen var det kun mig der så fuglen kort før den, som ramt af Vanish, sank i mudderet og var væk. Endeligt klokken lidt i tre ringede Munken og sagde, at de nu stod tyve mand og så på fuglen på nordspidsen, fedt.

Mange kunne ikke forstå at jeg ikke blev længere på lokaliteten, for at høste ros, men jeg gik fordi jeg skulle til Brøndby kamp, intet over klubben….

 

Sendt 16-11-2017 Kl. 17:22
Jørgen Munck

 Jeg var igang med at pudse soklen på tilbygningen hjemme hos SeK, da han ringede til hans samlever Rikke og sagde at hun skulle sige til mig, at RS havde fundet en Plettet Mudderklire på Pølsen og at hun så skulle se hvad hvor hurtigt jeg forsvandt. Han fik fuldstændigt ret da hun råbte det ud af vinduet

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være logget ind.
   - Klik her for login.
Alle fotos har copyright og må ikke benyttes uden accept fra fotografen.
Top | Home