Club300.dk - Foto
a
  
Mongolsk Piber
 
Art: Mongolsk Piber - (Anthus godlewskii) - Blyth's Pipit
Titel: Endelig Mongolsk piber...
Lokalitet: Nordstrand, Skagen, Danmark
Dato: 17-11-2018
Fotograf: © Jan Lindgaard Rasmussen
Uploaded: 18-11-2018 18:55
Billedinfo:

 Fredag 16/11-2018 fandt RoC en Mongolsk piber på Nordstrand. Hans beretning kan læses her.

Overraskende få twitchere prøvede lykken lørdag morgen; EsM, CBS, LN og PHJ var ene om at forsøge fra tidlig morgen. 1045 (netop som jeg mageligt ankom til Nordstrands p-plads) fandt de fuglen lidt vest for Sandormsporet. Fuglen sås herefter resten af dagen over en ca. 1,5 km lang strækning i yderste klitrække, men aldrig stående på jorden. Det tætte skydække gav ikke de bedste fotobetingelser; heldigvis var der mere held i dag, 18/11-2018, hvor fx EC fik denne fine serie.

Dette vellykkede twitch har en hel særlig betydning for mig, da jeg efter nogle relativt heldige år i 90'erne oplevede et rædselsfuldt dip med netop denne art i 1998 - man kan vel nærmest sige at jeg ædeldippede den? Jeg ankom dengang tidligt, på det der blev sidstedagen for fuglen. Efter noget tid med at prøve at finde det rette sted, ankom MBH og SBP. Vi fordelte os ud langs vejen, og efter lidt tid vifter MBH med armene. Da jeg efter et minut når frem, er fuglen kravlet om bag en tue. Så er det jo bare at vente...

Venner, fuglen kom bare aldrig frem igen...tudesmiley...SPB, med sin kone og nyfødte barn, og MBH havde selvfølgelig bedre ting at lave end at stå og lide med en dipper, så de kørte efter en halv times tid, og som timerne gik i ensomhed foran hegnet følte jeg, at Gud straffede mig særligt hårdt netop dag! Efter at have samlet mod til mig kravlede jeg under hegnet og gik ind på engen - så måtte da kræet komme frem? Men nej, den dag var der kun en fortvivlet dipper på engen i disen og mørket. Jeg har mentalt overlevet andre dips, men denne har altid gjort særligt ondt. Derfor en stor krammer til RoC!

Sendt 18-11-2018 Kl. 19:57
Jan Lindgaard Rasmussen

 

Sendt 22-11-2018 Kl. 19:21
Jan Lindgaard Rasmussen

 I dag fik JKi optaget fuglens kald. Nyd optagelsen her. Uden at være den store sonogram-detektiv, ser der ud til at være fuld overensstemmelse med Mongolsk piber, og tydelig forskel til Storpiber.

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være logget ind.
   - Klik her for login.
Alle fotos har copyright og må ikke benyttes uden accept fra fotografen.
Top | Home