Club300.dk - Forum
a
  
Feltbestemmelse - Buskrør/ Rørsanger
 
Forfatter Indlæg
  Sendt 15-10-2018 kl.22:30
Hans Henrik Bay

 Andreas Egelund ( og Claus Brostrøm) fandt denne fugl som vi bryggede længe på ved tipmosen. Rørsanger og Buskrør var der flest stemmer for. Hvad siger I ?

  Sendt 15-10-2018 Kl. 22:31
Hans Henrik Bay

 

  Sendt 15-10-2018 Kl. 22:32
Hans Henrik Bay

 

  Sendt 15-10-2018 Kl. 22:34
Hans Henrik Bay

 

  Sendt 15-10-2018 Kl. 22:35
Hans Henrik Bay

 

  Sendt 15-10-2018 Kl. 22:36
Hans Henrik Bay

 

  Sendt 17-10-2018 Kl. 02:43
Rasmus Strack

Har valgt at kopiere lidt spændende kommentarer fra Feltornitologen, hvor de næppe let kan findes i fremtiden

Jan Lindegaard Rasmussen: Med forbehold for alt muligt...jeg synes hånden er lidt for lang til buskrørs. De lyse rande på enderne af håndsvingfjerene og længden på øjenbrynstriben peger også på rørs. Synes øjenbrynstriben på buskrørs er kortere. Så jeg siger rørs.

Nis Lundmark: Opfatter kort hsf projection på denne. Lys bug passer vel også bedst på Busrørs..?

Rasmus Strack: Jeg går med på alle forbehold, men..... På nogle fotos af fuglen her ser tertialerne ensfarvede ud, og ikke mørke afstikkende som de normalt er på Rørsanger. På andre fotos syntes en anelse mørkere tertialer, men næppe alarmerende. Øjenbrynstriben ser for mig at se ud til at være lige i skabet til Busk, og det samme oplever jeg benfarven, som er mere grålig på Busk, imod lysere på Rørs... Hånden ser på nogle fotos lang ud, men på flere er den kort og igen lige i skabet. Jeg sætter mine penge på Buskrørsanger!

Bjørn Nordestgaard Frikke: 1k Rørsanger hånden ser lang ud til Buskrør, men det er svært og vudere

Ragnar Smith: Buskrørsanger da jeg syntes at den har en ret så kort hvprojektion, vingen virker lidt bronzeagtig i det hvor ryggen virker til at være i kontrast, lysere bug, ensfarvet tertialer, et bryn der er markeret og går bag øjet og et ret kort næb ja hvis jeg ikke viste bedre ville jeg tanke noget iduna-snask, men jeg syntes at den ligner temmelig godt en Buskrørsanger uden at have set mere end e

Hjalte B. Johansen: Jamen så vil jeg da være den første der foreslår Kærsanger, den har tilsyneladende lang vinge og lyse spidser på håndsvingfjerene, og det lugter da lidt af Kærs... (HBJ er nu efter debat med på Buskrørsanger)

Björn Malmhagen: Tycker denna passar fint för en buskrørsanger. Relativt lång kraftig näbb med tydligt mörk undersida passar fint för buskrør. Även hela färgsättningen med jämt ljus undersida och speciellt vitaktiga understjärttäckare. Ovansida jämnfärgat brun med kontrastlösa tertialer. På vissa bilder antydan till en varmare olivbrun vingpanel i kontrast till övriga ovansidan, rätt typiskt för buskrør. Kraftigt brett ögonbrystreck framför ögat och rel. tydlig mörk tygel också bra för buskrør. Ben och fötter övervägande grå utan kontraster. Handpenneprojektion rel. kort (typ 6-7 synliga hp-spetsar) och tycker den passar mycket bra för buskrør. Sedan kan man ana ytterinfansinskärningar på handpennorna, men svårt att säga exakt hur dessa ser ut dock ser de (ffa. hp 3 utifrån räknat) ut att gå långt in på vingen vilket är typiskt för buskrør. Mitt intryck är att allt man ser på bilderna pekar för mig på buskrørsanger.

Michael Westerbjerg Andersen: En rigtig super kandidat til Buskrørsanger; alene jizz på billederne får det til at ringe. Vi har mange på gennemtræk om foråret, og billederne er smukke eksempler på jizz. Desuden har flere af ovennævnte kommentarer fint påpeget stærke kendetegn på en Buskeørsanger. Sejt gået til de herrer, og iøvrigt flot flot gået af danske ornitologer i felten. Lille Gulbug, Taigapibere, Buskrørs, etc etc. Det er klasse! Og selvfølgelig...der kommer meget mere

Dette er blot et udvalg af kommentarene, der er flere der enten siger det samme eller stiller spørgsmål der bliver forklaret hurtigt. Det er dog min opfattelse at disse ovenstående kommentarer er dækkende for den egentlige debat.
Men herligt at du vælger at smide billederne ind her på siden så de ikke forsvinder, måske de kunne tåe en tur i galleriet?

Mvh RS

  Sendt 20-10-2018 Kl. 23:49
Martin Liebermann
  Sendt 26-03-2019 Kl. 16:10
Andreas Egelund Christensen

Denne sanger er netop blevet godkendt som Buskrørs på weekendens SU-møde. Hermed Danmarks første oktoberfund og Danmarks første feltobsede efterårsfund. Tak for gode kommentarer og super fotodokumentation.  

  Sendt 26-03-2019 Kl. 23:28
Rasmus Strack

Sådan super fund og godt arbejdet hjem drenge!

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home