Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
Dværgværling i Hundested 03-10-2012 kl. 17:23

Ovenpå den forgangne uges flotte fund af Dværgværling på Skallingen og de mange Hvidbrynede Løvsangere, var der lagt op til en hed start på oktober. Her til morgen dukkede så endnu en Dværgværling op.

Søren Haaning Nielsen beretter:

Jeg gik rundt og luskede i Hundested, bl.a. området omkring havnen, og der var godt med småfugle – både decideret småfugletræk og mange fugle at kratluske. Sidste stop, inden jeg skulle hente konen i fitness-centeret, var et lille krat som jeg tænkte, jeg godt lige kunne bruge fem minutter på. Hurtigt hører jeg et rødhals-agtigt kald, som jeg bevæger mig i retningen af. Pludselig letter en lille fugl med et zick , og jeg ser kort fuglen, før den går ned. Jeg tænker, at det ihvertfald ikke er en rødhals, men jeg er ikke sikker.  Fuglen letter og kalder igen – nu er jeg for alvor lun på den...

Jeg ringer til Michael Trasborg (MT), som har besøg af Aage Kabbelgaard (AaK), og de to kommer hurtigt til hjælp. Jeg ventede små 10 min på dem, og sammen rykkede vi lidt nærmere. Fuglen letter så foran AaK, og flyver hen mod en have, hvor den sætter sig frit fremme i en hæk foran haven. Klokken er nu 11, fuglen ses på 20m afstand, og dragtdetaljerne bekræfter bestemmelsen. Dværgværlingen ryger dernæst ind i haven, og vi er i syv sind. MT tager en rask beslutning, og går ind til husets ejer, banker på døren, og får lov til at gå igennem hybenbuskene i haven for at genfinde fuglen. Men inden vi når så vidt, letter fuglen igen, og sætter sig på et tag. Kort tid efter ryger den så retur til fundstedet.

Vi venter og holder på fuglen, for vi ved at Henrik Mikkelsen (HeM), Munken og Thomas Bundgaard Rasmussen (TBR) er lige på trapperne. Flere folk kommer til, og vi går ind til fuglen – og alle får den. Den ryger lidt frem og tilbage, og til sidst sidder den i et hjulspor, hvor det lykkes HeM at få fotos. Derefter ryger den vist tilbage i haven. Jeg blev hængende på havnen indtil ved 14-tiden, hvor børnene skulle hentes.

Fundet udgør ca. 80. fund for Danmark - og det er formentlig i den næste måneds tid, du har størst chance for at finde din egen Dværgværling!

Zick-kaldet kan høres på Xeno-canto.

 


Dværgværling, Hundested, 3. oktober 2012. Foto: Henrik Mikkelsen

 

Top | Home