Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
SeK* slår til på Salthom, Lille Rørsanger! 19-05-2019 kl. 21:03

Sebastian Klein (SeK) og Troels Eske Ortvad (TEO) sejlede søndag formmidag til Saltholm, målet med turen var, at de skulle tælle ynglefugle på øen. Vel ankommet til kroen på Saltholm, med indgået musketer-ed om såkaldt 'Radio Silence', begav SeK sig ud i haven for at luske lidt, alt imens TEO fik ordnet parpirarbejde og smurt madpakker. 


Lille Rørsanger, Saltholm 19/5-2019 (Foto: Troels Eske Ortvad)


SeK havde ikke været længe i haven, før han blev opmærksom på en for ham underlig pludren, kunne det være en en småsyngende Havesanger, eller måske en Hvidskægget Sanger, tænkte han. Efter kort tid hoppede en brunlig mindre sanger op, kraftigt øjenbrynstribe, kort vinge, ups kunne det være en Lille Rørsanger, tænkte gæve SeK. Med musketer-eden i tankerne, men dog velvidende at TEO har lavet Lille Rørsanger før (den historie kan læses HER), besluttede han at gå ind og få TEO med ud for at eftersøge fuglen. Hurtigt fik de to ynglefugletællere genfundet fuglen, den blev dokumenteret med fine fotos og meldt ud på Bird-alarm kl 11:18


Lille Rørsanger, Saltholm 19/5-2019 (Foto: Troels Eske Ortvad)

I land var gode råd dyre, det er ikke bare besværligt at komme til Saltholm, det er stort set umuligt hvis man da ikke lige kender en der kender en. Henrik Højholm, Jakob Engelhard, Jørgen Munck og jeg kørte til Kastrup Havn for at forsøge at opstøve en båd, der ville kunne sejle os derover mod betaling.
Dette viste sig at være svært på en solbeskinnet søndag i maj, der var nu ellers godt liv på havnen, men enten skulle folk ud at fiske, have middagsselskab eller reparere deres båd. Ingen forstod vigtigheden af en tur til Saltholm.


Jørgen Munck venter på båden, Kastrup 19/5-2019 (foto: RS)

Omkring kl 12:40 havde vi splittet os op og prøvede at finde nogen, da jeg fik øje på to store speedbåde med folk der var på vej ombord. Det kunne vel ikke skade, at spørge om det var muligt, at de kunne hjælpe os, tænkte jeg. Hurtigt fik jeg kontakt med Claus, der virkede som om det var ham man skulle tale med, og fik arrangeret, at den ene af de to både kunne hente os kl 13:30 i Kastrup. 


Båden i Kastrup (Foto: RS)


Ankomst til Saltholm (Foto: Ib Jensen)

Klokken var omkring 13:45 da vi kom i land på Saltholm, turen kunne have været hurtigere, men vores skipper Alexander vurderede, at vi ikke havde travlt (han skulle bare vide), men vi kommer ikke til at klage, det var super service! Hele banden på ni mand løb eller gik så hurtigt de kunne, for at komme til Kroen i en fart, og her blev vi modtaget af danens mand i skysovs Sebastian Klein. Hr. Klein fik fortalt, hvor fuglen havde været, men også at den ikke var set i henved to timer, og så havde kro-fatter været ude at slå græs i haven. Stemningen blev godt nervøs, indtil Sakari Kauppinen og jeg hørte noget ubestemmeligt pludren fra krattet, og vupti kl 14:06 hoppede den Lille Rørsanger op i busken og blev set fint om end kortvarrigt. Hele holdet kunne nu se fuglen, og der var højt humør, da vi begav os tilbage imod båden i havnen.


Fuglen nydes i krohaven Saltholm (Foto: RS)


Hold 1 i land, fra venstre Jørgen Munck, Jakob Engelhard, Henrik Højholm, Claus Brostrøm, Ib Jensen, Stig Toft Madsen, Lars Paaby.

Forrest Rasmus Strack og Sakari Kauppinen.


Hold 2 klar til afgang, fra venstre Jan Lindegaard, Jens Lind, Sigrid Ilsøe, Jan Eske, Anders Espenhain,
Lars Krogh, Peter Hartoft-Jakobsen, Morten Christensen, Dennis Jürgensen og Torbjørn Eriksen. (Foto: RS)

Klokken 14:45 var første hold i havn, og næste hold stod klar til deres afgang. Jeg håber alle får held med deres tur!


Dagens mand Sebastian Klein! (Foto: RS)

En stor og varm tak til holdet bag Outdoor Explore, de fik reddet dagen for os!

 

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home