Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
PGW XII - afrunding 06-10-2018 kl. 08:10

Forventningerne er sjældent lave når man tager til PGW på Mandø, og de fejlede da heller ikke noget i år. Vejret var noget anderledes end de andre år, i år med frisk vestenvind, måske var det hvad der skal til for at lave mega på PGW. Snakken gik i krogene, og jeg hørte mig selv sige, at heldigvis kom vi ikke til at vælte rundt i Hvidbrynede Løvsangere, så nu kunne man da finde hits!

De første godt 10 birdere havde indfundet sig på øen allerede torsdag aften, for at være klar tidligt fredag morgen. Vejret lovede ikke så godt, for ret hurtigt fredag morgen ville det blæse op, og det virkede som en umulig opgave at skulle luske i. 
Tim Hesselballe var første mand til at melde en fugl med lidt gods i - en Hvidbrynet Løvsanger i digegraven langs syddiget, og så var det hele skudt i gang. Det blev til i alt tre bryn denne dag, og desuden sås 6 Sølvhejrer, en Rødtoppet Fuglekonge og en Storkjove. Der var ikke mange fugle på øen denne dag.


Hvidbrynet løvsanger, en af dagens tre fugle. (Foto: Sten Petersen)


Madholdet, ca. 10% af lokalbefolkningen (Foto: Rasmus Strack)


Aftenen stod på chili con carne hos Karin på www.bb-mandoe.dk/ her blev der levet op til det lovede, dejlig velsmagende mad og i rigelige mængder, ingen gik sultne fra borde.
Efter maden stod Tim Hesselballe Hansen og Sigrid Kistrup Ilsøe for en kort gennemgang af programmet for PGW, samt ikke mindst lidt om de skrevne og de ikke skrevne regler for færdsel og opførsel på øen. Her efter overtog Henrik Kisbye scenen, han havde valgt 25 særdeles modbydelige gættefugle ud fra sit arkiv. Her blev vinderen Jan Hjort Christensen fra Gilleleje med 14 rigtigt gæt, for dette modtog han et flot Club300 krus.


Jan Hjort Christensen med sit krus (Foto: Rasmus Strack)

Lørdag startede med forholdsvis stille vejr hvilket fik forventningerne til dagens resultat til at være relativt høje. Der var dog overraskende stille på Zello og walkie talkie fronten, kun Sigrid Kistrup Ilsøe ville melde sig ind i kampen med en Hvidbrynet Løvsanger. Inden vinden for alvor spillede ind, fik Henrik 'Osted' Kristensen fundet fem Sortstrubet Bynkefugle. Det daglige fællestramp igennem Langelinie  var med godt 20 M/K, og det gav intet ud over en Stenpikker, der trykkede sig i bunden af en rosenbusk. Her fik flere af fotograferne mulighed for at prøve kræfter med fotos af hurtigt flyvende fugle, hvilket gav meget fine resultater! 
Dagen virkede noget tam, der var klart færre fugle i krattene, men da de fleste slappede af i blæsten fandt Martin Poulsen en rastende Turteldue imellem Tyrkerduerne på markerne ved Æ'Towt, en fugl der må være kommet til i blæsten da det vel er umuligt at den kunne gemme sig på øen hele dagen med 40 mand i felten. For denne fugl blev der senere uddelt et Club300 krus. 


Turteldue, Æ'towt, 29. september 2018 (Foto: Sten Petersen)


Klokken 19 var der igen ringet ind til spisning hos Karin på www.bb-mandoe.dk/ , denne lørdag fik den en over nakken på menuen der bestod af tarteletter med høns i asparges, dernæst svinekam stegt som vildt, og som dessert citronfromage. Vi er mange der siger tusinde tak for dejligt mad til hele køkkenet.
Efter maden stod den på hygge, der dog hurtigt blev ødelagt af årets quiz i år kreeret af Tim Hesselballe Hansen og Rasmus Strack. Denne bestod af 20 spørgsmål med multiple choice, noget der blev vel modtaget af alle holdene, der blev delt i tre til frem personer. Årets PGW-quiz blev vundet af Jan Hjort Christensen, Jimmy Skat Hansen og Henrik 'Osted' Kristensen der med 14 rigtige velfortjent fik hhv en t-shirt, og til de to bestyrelsesmedlemmer et Club300 krus. 


Et af spørgsmålene ved årets quiz (Foto:Rasmus Strack)

Søndagen blev om muligt endnu mere umulig, højdepunktet blev vel egentligt morgenmaden der blev serveret inden på B&B i det dårlige vejr. Flertallet af PGW-deltagerne valgte ved førstkommende mulighed af køre i land, hvor flere valgte at køre en lille tur til Ballum for at se den langtidsstationærre 2k Slagfalk.
Club300 vil gerne takke alle deltagere for en hyggelig weekend, vi håber vi ses igen næste gang, hvor vejret næppe kan være så dårligt.


Lyset på Mandø er i særklasse (Foto: Rasmus Strack)

 


 

 

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home