Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
Slagfalk ved Ballum! 05-08-2018 kl. 15:00

Når de gamle venner Alex og Alex tager på tur, så har man høje forventninger. Hvem husker ikke 10. juni 1993, dagen hvor de to sad vel næsten alene på grenen og opdagede landets tredije Gulbrystede værling. I går var de på tur igen og igen fandt de en mega, denne gang landets tredije Slagfalk. Læs her deres beretning om fundet.


Ales Sand Frich og Alex Bühring, Skagen 2. maj 2013 (Foto: Rolf Christensen)

 

Fredag morgen den 3. august 2018 samlede jeg Alex Bühring (ABB) op på Vejle Banegård, for at vi derfra kunne begive os på en forlænget weekendtur til Sydvestjylland. Der var som altid fint med fugle i vadehavsområdet og særligt skal fremhæves mange hedehøge. Vil du gerne gøre dig fortrolig med helt dugfriske unge hedehøge, så er det i øvrigt lige nu muligt ved Ballum Sluse. Turens højdepunkt indtraf lørdag kl. 16.25 ved netop Ballum Sluse, da en Slagfalk fløj ind i mit teleskop-synsfelt imens jeg tjekkede hjejler på forlandet op mod Rømødæmningen. Et hurtigt tjek af form, flugt og farver gjorde, at jeg straks kunne annoncere fuglen på følgende vis: ”Der kommer slagfalk og jeg slipper den nu, for vi skal have foto – Find den!”. Det gjorde ABB heldigvis ret hurtigt, alt imens jeg med noget besvær fik fundet kameraet frem fra rygsækken og klargjort. Fuglen passerede os nu i god fart over vaden i en afstand af ca. 400 m i sidelys og fortsatte ca. 1 km længere mod syd, hvor den landede på strandengen. Efter ca. 10 minutter lettede den og forsvandt for os.


Slagfalk 2k+, Ballum Sluse 4. august 2018 (Foto: Alex Sand Frich)

Jan Hjort Christensen (JaHC) ankom en lille halv time senere og kl. 18.30 lykkedes det ham at genfinde fuglen rastende på strandengen næsten samme sted som vi så den lande første gang. Først sås den siddende helt opret, men efter et stykke tid lagde den sig fladt ned på jorden/sandet, som var den en Triel i flyverskjul. Efter en lille time lettede fuglen og forsvandt mod nord.


Slagfalk 2k+, Ballum Sluse 4. august 2018 (Foto: Alex Sand Frich)

Et meget lyshovedet individ og det eneste mørke i hovedet var, så vidt vi kunne bedømme, mørkt øje og øjenstreg fra øjet og bagud. Fuglen var slidt og i kraftig fældning hvilket ses på foto. JaHC gik tættere på fuglen og så da, at benfarven var gul og at fuglen ikke bar synlige ringe. Fuglen er dermed mindst i sit andet kalenderår, men kan nok være ældre. Måske kan fældningsmønsteret give et praj om fuglens alder og kan fældningen mon også sige noget om hvor den kommer fra…?

 

Mvh

Alex


Slagfalk 2k+, Ballum Sluse 4. august 2018 (Foto: Alex Sand Frich)

Sendt 05-08-2018 Kl. 23:26
Frank Desting

LFR og jeg twitchede den fra kbh i dag, 5/8 2018, og fik den efter lidt over en halv time's venten direkte i skopet, idet den kom strygende lavt over vaden fra Rømødæmningen og med retning stik syd, hvor den fortsatte kursen så længe øjet rækkede.

Vi så ikke mere til falken i de 4 timer vi var ved Ballum Sluse.

Hilsen

Frank 

Sendt 27-08-2018 Kl. 14:36
Rasmus Strack

En video af falken fra 26. august

www.youtube.com/watch

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home