Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
Snefinke, ny art for landet! 21-04-2018 kl. 22:29

I dag, lørdag den 21. april, kører jeg på Ulvshalevej på vej ud mod Nyord ved 8.30 tiden. Da jeg er ud for det sidste sommerhus inden det åbne område ved Veddelen, ser jeg i øjenkrogen 4-5 fugle, som flyver op fra vejrabatten, idet jeg passerer. Gråspurve og bogfinker - men hov, har den ikke lovligt meget hvidt i vingen, dén bogfinke? Var det bare synsbedrag, det var jo bare et glimt? Eller en snespurv, selv om det er et spøjst sted og tid for denne? Jeg beslutter lige at tjekke for en sikkerheds skyld og vender om på P-pladsen lige efter. Da jeg har drejet rundt og trillet de 50 meter tilbage, ser jeg at fuglen igen går i græsset ved vejsiden. Jeg ser den i håndkikkert igennem forruden. Den går med ryggen til - meget hvidt i vingen, men nej ikke snespurv! Den er for stor, langstrakt, langhalet og står for oprejst. Og så har den ensfarvet gråt hoved i kontrast til brun ryg. Nu begynder jeg at tænke snefinke, og kan ikke rigtig få det til at passe på andet, selv om det virker surrealistisk. Heldigvis har jeg kameraet liggende ved siden af mig, og jeg skyder et par dogmeskud igennem forruden, hvorefter jeg kører langsomt forbi fuglen, vender bilen og triller tilbage med nedrullet siderude. Jeg stopper lidt før fuglen og får taget en serie billeder, inden fuglen pludselig letter uprovokeret og flyver lavt hen over sommerhuset og ind mod det bagvedliggende sommerhusområde. (Jeg tænker senere, at hvis den er fortsat i samme retning, vil den faktisk passere lige hen over mit eget sommerhus på Vibevej – se dét ville være en heftig matrikelart J).

Jeg er nu ikke i tvivl om, at det er en snefinke!! Efter et sikkerhedstjek i fieldguiden og med adrenalinen heftigt pumpende melder jeg snefinken ud på Birdalarm med vedhæftet foto, og begynder derefter straks at eftersøge fuglen igen. Den så ikke trækkende ud, men gennemtrawling af det bagvedliggende sommerhusområde, engene imellem Veddelen og Telefonstien og til sidst strandområdet giver ikke gevinst. Efterhånden begynder der at ankomme flere fuglekiggere, men trods mange mennesker og massiv eftersøgning bliver den ikke genfundet i dag.

Ærgerligt at den ikke blev i området, så jeg kunne ”vise den frem”, men puha hvor var det heldigt, at jeg havde kameraet liggende på forsædet – for der var ikke mange minutter at gøre godt med, inden kræet forsvandt. En utrolig fed oplevelse!

 


Alle fotos: Snefinke, Veddelen Møn, 21. april 2018 (Foto: Klaus K. Nielsen)

 

 

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home