Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
DBA- nu er det ved at være tid 03-01-2018 kl. 17:55

Opdatering- 3/1-2018

Der er kommet mange flere sponsore på listen, og de glade givere har været stort indvirkende til at aftenen bliver intet mindre end fantastisk. Der kommer ikke til at mangle noget denne aften, der er priser, foredrag, musik og fri bar...  

 På aftenen vil der endvidere være en konkurrence med mulighed for flotte præmier. For at deltage i konkurrencen skal man være deltager ved DBA 2018, have en smartphone, gå ind på Kahoot og indtaste en kode de gives på aftenen. De flotte præmier er sponseret af Café og butik ved det Grå fyr i skagen og ledlenser.dk/ / www.scanlico.dk/da/

 

 

Danish Birder Awards – hvem, hvad, hvor og hvorfor?

 

 

Danish Birder Awards er festen du ikke må gå glip af, det er her hvor vi vil udbringe en hyldest til folkene i felten, feltornitologien skal fejres med pomp og pragt.
Det afholdes lørdag den 20. Januar 2018 i Flexsalen Kulturstationen Vanløse, Frode Jakobsens Plads 4, 1. sal. Stedet ligger lige ved Vanløse station, hvortil man kan komme med bus, s-tog, og metro. Dørene åbnes klokken 18:00 og vi forventer festglade feltfolk i hopla denne specielle aften. Locationen rummer alle de krav vi har stillet til både belliggenhed, teknik og plads. Der er plads til ca.200 personer, så det er bare med at få tilmeldt sig hvis ikke man allerede har gjort det.

 

Programmet for aftenen

 

Det er med stor beklagelse at vi må meddele at Jakob Dall desværre er tvunget til det store udland på en foto opgave der har brug for hans skarphed. Og derfor ikke kan deltage som aftenens fotograf.
Til gengæld kan vi med glæde meddele at Carsten Krog Pedersen indtræder som aftenens fotograf. Carsten er grundlæggeren af fotofestival.dk. En festival der hvert år hylder dygtige danske og udenlandske naturfotografer. Carsten har desuden begået et sandt mesterskud da han i år har taget ÅRETS DANSKE NATURFOTO (se billede herunder). Carsten har igennem mange år været bosiddende i hjertet af Vejlerne, hvorfra en lang række af hans, smukke motiver kommer fra. Endvidere er Carsten medforfatter i bogen Vingesus sammen med Henrik Haaning Nielsen hvor de igennem deres billeder skildrer Vejlernes natur på smukkeste vis! Troels Kjær og OLYMPUS har udstyret Carsten Krog Pedersen med det nødvendige udstyr til opgaven.

 

 

 


Ikke nok med det så har vi været så heldige at Lars Grøn har sagt ja til at være aftenens Konferencier. Lars er en ualmindeligt vellidt mand på den danske 'birder scene' hvor han blandt andet er et fast indslag på morgenobsen på Skagen, på mange såkaldte twitch, hvor han er en smittende humørbombe, en 'ener der uden tvivl vil få sat gang i festen.

 

 


Underholdningen denne aften vil bandet Dans og Lær står for. Bandet vil underholde med flere af deres hits, og man kan da håbe at der spilles sange som Grønirisk ( https://www.youtube.com/watch?v=DU9Rgr657Cc )
men også flere af deres andre numre.
Bandet er til DBA sponseret af

 

Det skarpe øje har sikkert fanget det i programmet ovenfor, drengene bag Big Year WP kommer og fortæller om deres store år!

Avifauna Consult har valgt at sponsorere ingen ringere end de tre seje svenske Birdere der er netop er færdige med at lave et BIG YEAR WP! Dermed er der basis for en gedigen oplevelse, ved at høre om deres fantastiske rejse på kryds og tværs af WP i deres jagt på arterne! De tre svenskere Claes Wikström, Erik Rask og Mårten har rejst WP tyndt som man kunne følge med i på deres Facebook side samt deres hjemmeside med navnet BIG YEAR WP!
Avifauna Consult ejes af Henrik Haaning Nielsen. Firmaet udfører opgaver i forbindelse med fugleovervågning, hvor såvel ynglefugle som trækfugle optælles og kortlægges. Avifauna Consult laver også feltarbejde omhandlende fugle i vindmølleområder, optællinger af fugle og havpattedyr i Arktis og foretager guidning af interesserede på Svalbard, i Grønland samt i Antarktis. Desuden er Henrik et velkendt ansigt i den danske birder verden, hvor udover at være yderst aktiv feltornitolog også er særdeles aktiv som skribent på Pandion som “Haaning i felten”. 

 


Kategorier til Danish Birder Awards 2017

 

Årets Guldfugl


Den og eller de personer, der har fundet flest – og de største – hits, kan komme i betragtning til denne pris, juryen kommer på hårdt arbejde håber vi.

Prisen sponseres af

 

 

Årets Innovative BIrder

En person, der fx har birdet utraditionelle lokaliteter eller haft en ny strategi, og har lavet gode fund. Denne fantastiske pris sponseres af Naturbutikken / DOF

 

Årets Internationale Birder

En person, der har gjort store opdagelser i udlandet.

 

 

Årets Twitcher

En person, der i løbet af året har lavet et eller flere spektakulære twitch (eller dip!)

 

 

Prisen sponseres ikke overraskende af

 

Årets Starbirder

En person, der har skrevet artikler om feltbestemmelse og/eller hits, debatindlæg – eller på anden måde har været aktiv bag skærmen – til glæde for birdere, når de har været indendørs.

 

Denne pris sponseres ikke overraskende af

 

Årets Hitfotograf
 

Den person, der har taget det bedste hitfoto eller –video.

 

 

Prisen sponseres af ingen ringere end Image Foto Holte

 

Årets Nye Navn


En ny birder, der for alvor trådte ind på den danske birderscene i 2017. Prisen har fået en meget fin sponsor i form af DOF-travel

 

 

 

Årets Øbo


En person, der fandt hits på 'sin' ø og/eller fik 'sin' ø på birderlandkortet.

Prisen sponseres naturligtvis af en rigtigt Øbo

 

Årets Lifetime Achievement

En person, der gennem en lang birderkarriere, har sat sit aftryk på dansk birding.
Denne pris handler ikke om den spirende ungdom, derimod handler den om det vaskeægte “grå guld”...om de birdere, feltornitologer, feltbisser der på alle tænkelige måder har grundlagt vores fugledanmark og derigennem har banet vejen til der hvor vi er nu!
Dem der kalder det “ældrebyrden” skulle skamme sig.

Prisen er meget fornemt sponseret af DOF-København

 

 

Årets Ungfugl

En yngre birder, som har gjort sig positivt bemærket i felten.

Vi kan stolt præsentere sponsoren til prisen "Årets Ungfugl" Selve prisen er tidligere blevet præsenteret her i gruppen. At #jegkiggerpaafugle har valgt at sponsorere lige denne pris er intet mindre end oplagt, idet at #jegkiggerpaafugle turnerer rundt på landets gymnasier for at udbrede kendskaben om fuglekiggere og fugle. #jegkiggerpaafugle er et samarbejde mellem DOF og Naturhistorisk museum der bliver støttet af Nordea fonden. På selve DBA aftenen vil man kunne møde flere af de gode mennesker der er en del af #jegkiggerpåfugle

 

 

Årets Kliktæller

En birder, der har lavet et eller flere store tal af usædvanlige arter i år.

 

Prisen sposeres af 

 

Årets Microbirder

En utrættelig birder, der dag ud og dag ind tjekker sit local patch og har lavet stort på lokaliteten. Prisen er sponseret af Kamakura

 

 

Årets Bedste Birder Ambasadør

Prisen tildeles en ansvarsfuld, generøs og inkluderende birder overfor andre birdere og fuglene. DOF er sponsor for denne vel en af aftenens største priser.

 

ÅRETS BIRDERWIFE

Prisen tildeles den birderwife der har udstået sæsonernes skiften, og derved tålmodigt er den aktive birders fyrtårn på hjemmefronten. Denne pris er en hyldest til de fantastiske partnereder er medvirkendetil danske birderes succes i felten! Prisen er sponseret af Meny i Hundested.

 

 

 

 

 

Desuden er vi stolte af at kunne præsentere vores øvrige sponsore

 

 

 

 

 

 

Til lejligheden er der udpeget en særdelse kompetent jury, der skal vælge imellem de indstillede i de forskellige kategorier. Til nogle af priserne vil det være alle jer der ude der indstiller til nominering, dette foregår primært på facebook. Så gå ind på Danish Birder Awards og Feltornitologen på facebook og giv din stemme / et like til en af de nominerede.  

 

Juryen består af 

 

Andreas Bruun Kristensen, 39 år, København

Andreas er endel af Dofbasens Kvalitetssikringsudvalg (DKU) og er netop indstillet til sin anden periode i DOF's sjældenhedsudvalg (SU).  Andreas har fundet en god håndfuld sjældne fugle i Danmark, Lille bjergand 2012, Balearskråpe 2007, Topskarv 2007, Sibirisk hjejle 2005, Tereklire 2005, Hvidrygget ryle 2004, Rosenmåge 1993, Spurveugle 2011, Korttået lærke 2012, Brun løvsanger 2000, Citronvipstjert 2011 samt Dværgværling 2006. 

Andreas har vundet stort set alle de gætte konkurencer han har deltaget i, og lader gladeligt sin mening høre om feltbestemmelse. Andreas var den der startede Netfugl i tidernes morgen, den gang siden hed Phyll.dk, og har siden været en af de aktive her på siden.

 

Rune Sø Neergaard, 36 år, Aalborg

Rune blev verdensberømt i Danmark med sit utrolige fund af Gråvinget måge i Aarhus 27. november 2009. Rune har været en meget aktiv del af sjældenhedsudvalget hvor han blev valgt ind i 2010, en mand med et skarpt øje, sans for detaljen og ualmindeligt grundig, en sand fornøjelse at arbejde sammen med.

Også Rune har en lang liste af gode selvfundne sjældne arter, Stellersand 2000, Amerikansk sortand 2016, Balearskråpe 2004, Stylteløber 2013, Tereklire 2005, Bairdsryle 2006, Gråvinget måge 2009, Hvidskægget terne 2012, Rosenbrystet tornskade 2004, Citronvipstjert 2005, Tajgapiber 2012, Krognæb 2012 samt Dværgværling 2014. Rune er dog bedst kendt for at påføre sig gummistøvlerne og være kongen at Tredækker, der af kældenavnet 'Gummi'

 

Henrik Böhmer, 30 år, Esbjerg

En fremtidens mand i Dansk feltornitologi, med en attitude. Henrik har været en af de bærende kræfter de seneste år i DOF's feltudvalg, men er nu Stationsleder på Blåvand fuglestation. 

Henrik har sin 'unge' alder til trods fundet rigtigt mange gode fugle, Topskarv 2009, Jagtfalk 2012, Tajgapiber 2014, Citronvipstjert 2010, Sibirisk bynkefugl 2009, Schwarz' løvsanger 2012 og Brun løvsanger 2013.  

 

Esben Eriksen, 45 år, Svendborg

Det grå guld i Juryen, men tag ikke fejl af ESE! Esben har mange år på bagen hvor han har været en stor del af de udvalg har har været medlem af. Senest har Esben kastet sig over facebooksiden 'Langelands fugle' hvor der ofte kommer opdateringer. Esben har ikke en tilgængelig ædelartsliste vi har kunne finde. 


 

Sendt 28-09-2017 Kl. 22:27
Jan Lindgaard Rasmussen

 Det lyder som flere timers god underholdning - glæder mig!

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home