Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
Weekendprognose, ultimo august 2017 25-08-2017 kl. 09:32

Ja, så er meteorologerne klar med deres prognose for weekenden, og hvad kan man så bruge det til; de er jo om muligt mere utroværdige end de fleste ansatte på Christiansborg. Vi har dog forsøgt at se lidt på mulighederne i det, som der er udsendt, og der er kigget dybt i krystalkuglen, og The Famous Grouse er blevet kildet på maven for at høre hvad vi kan forvente at se de kommende dage.

 

 
Der kæles for 'The Famous Grouse' (Foto Mie Strack)

 

Oversigt:

Ret kølig luft strømmer ind over landet fra vest. Lørdag aften eller natten til søndag passerer et frontsystem med regn eller byger, og endnu et passerer i løbet af tirsdagen aften og natten til onsdag. Efterfølges af vestlig strømning af kølig luft med byger.

 

Lørdag:

Skyet og en overgang regn eller byger fra vest de fleste steder, sidst på natten dog noget opklarende i den vestlige del. Temp. ned mellem 10 og 15 grader. Vinden bliver hele døgnet svag til jævn mellem syd og vest, senere mest omkring vest.

 

Søndag:

Først på dagen især i de nordlige og østlige egne enkelte byger, ellers lidt eller nogen sol, men i løbet af dagen efterhånden mest tørt vejr. Temp. op mellem 17 og 20 grader og svag til jævn vind omkring nordvest. Om aftenen og natten mest tørt og tildels klart vejr, bortset fra lokal tåge. Temp. ned mellem 8 og 13 grader og svag til let vind omkring vest.

 


1k Høgesanger, Færøerne, September 2016 (Foto: SIO)

 

Egentligt bør det være i denne weekend at Hvepsevågerne trækker, men tirsdag trak 1045 ud fra Falsterbo, og der var i nordvestenvinden et fint træk over store dele af Sjælland. På Stevns sås ikke det sore træk, men en Slangeørn og en Steppehøg blev det da til. Er der så flere Hvepsevåger? Ja, det er der, men der kommer næppe de store tal.
Der vil være gode muligheder for at se på rastende fugle specielt lørdag, men søndag må man ikke glemme, den kan byde på giftige lækkerier. Når hele weekenden har vinde fra det vestlige, er det primært den østlige del af sjælland og den østlige del af Jylland der må løbe med fuglene. Det er nu at vi skal finde vores Citronvipstjert, og alle våde marker og boldbaner bør ses efter i sømmene efter denne art. Markpiber er en art der er i kraftig tilbagegang, faktisk er der kun en fugl der er dokumenteret i Dofbasen ( dofbasen.dk/image_proxy.php  ), men det er nu at man skal være ekstra opmærksom på arten, så spørgsmålet er om en fugl ikke kunne findes enten ved Rosenvold eller måske Gedser her i weekenden. Og pas nu på: Der er ikke kommet Rødstrubet Piber endnu, så har du mistanke om en sådan, så husk at den skal lyde lige i skabet og gerne skal høres flere gange.
Af de mere almindelige arter er der nu fine muligheder for at folde sig ud som en rigtig lusker, der er 'godt' med Vendehals i buskene, og der er også Høgesanger, Drosselrørsagner og måske andet at finde. Er man lidt heldig kan det være at man kommer rigtigt på tavlen med en efterårs Lundsanger, og har man de gyldene sko på kan det være at en Bjergløvsanger eller en Nordsanger er det man får med hjem. 


Lundsanger, Mandø, 21/9-2013 (Foto: THH)

 

Vi fik berettiget lidt røg for ikke at skrive om vadefuglene sidst, så vi forsøger lidt her. Der kommer ikke det store, men lidt har sikket også ret. Det er nu at man skal trække i gummistøvlerne og gå ud og trampe Tredækkere, de er normalt på lidt tørrere områder end de meget mere almindelige Dobbeltbekkasin. Ifølge Rune 'Gummistøvle' Neergaard er det bare ud og trampe de er der ude... 

 

God weekend Danmark, kom nu i felten

Sendt 28-08-2017 Kl. 11:20
Eske Morthensen

 Fedt at få prognoser :-) Tak for det :-)

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home