Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
Lille Gulben, Bøtø Nor, 5. juli 2017 06-07-2017 kl. 22:28

Et årets hårdeste fund blev gjort tirsdag morgen den 4. juli 2017 af Erik Overgård. Han var i sommerhus med familien på Sydfalster og bestemte sig for at starte dagen med en morgenobs ved Bøtø Nor. det blev rigtig mange twitchere glade for! Læs hans finderberetning herunder!

Uge 27 var der dømt sommerhusophold med familien ved Sillestrup Strand på Falster. Efter ankomst i massivt regnvejr mandag d. 3. om aftenen, var der mulighed for en morgenobs. tirsdag den 4. juli inden resten af familien stod op.

At jeg startede dagen med at smadre min telefon lovede ikke godt. Men alligevel - Bøtø´s sydlige fugletårn skulle besøges. Uden navigationssystem på mobilen kørte jeg selvfølgelig forkert, men ankom dog til tårnet kl. 06.15. Der var fint med forskellige vadere, dog var det vanskeligt at holde kikkert og teleskop stille i den kraftige blæst. Læ i hjørnet af fugletårnet gav sølvhejre, trane, havørn og mange ænder. Vaderne blev gennemgået grundigt, hvilket gav tinksmed, svaleklire, rødben, sortklire, hvidklire og brushøns.

Pludselig ses en rastløs slank klire fouragere i vandkanten. Lidt større end tinksmed, med langstrakt bagparti og lange gule ben. WAU - lille gulben – som jeg kender fra Canada. Fuglen skilte sig markant ud fra de andre vadere og mindede lidt om en damklire med lange gule ben, dog noget kraftigere næb. Var alene med fuglen og uden brugbar telefon – PIS! Tog nogle dokuskud med kameraet og håbede på at andre ville dukke op. Intet skete - hvad skulle jeg gøre?

Efter den værste hitfeber havde lagt sig, kørte jeg tilbage til sommerhuset og fik meldt fuglen på dofbasen. Blev udstyret med en ny tlf. - Birdalarm indstalleret og udmelding kl. 08.12. Herudover opringning til SKI, der sørgede for melding på Birdcall. Retur til fugletårnet - stadig alene - men fuglen heldigvis pp. Kort efter ankom GJJ, hvorefter flere andre dukkede op. Fuglen kunne nu nydes fint i teleskop. Fine lange gule ben, firkantet hvid overgump og lange slanke vinger sås ved opflyvning. Desuden markant udstikkende ben i flugt. Efterhånden bevægede fuglen sig længere mod syd, og obsforholdene blev dårligere. Forlod tårnet kl. 10.00 - mange nåede fuglen i løbet af dagen. Den blev sværere at se, men ved aftenstid sås den igen af flere tilrejsende, hvorefter den forsvandt mod SV.

Fed dag- trods smadret telefon!


Lille Gulben, Bøtø Nor, tirsdag den 4. juli 2017. Amerikansk vader på den amerikanske nationaldag. Vi fejrer sandelig også her i DK!
(Foto: Erik Overgård)


 

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home