Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
Weekend Prognose 12.-13. september 2015 11-09-2015 kl. 11:32

Weekenden kan blive spændende på mange fronter, specielt hvis det nedbør der kommer natten til søndag kommer sent ind på vestkysten.

Siden sidste prognose var der en rastende Sortvinget Braksvale på Ølsemagle Revle 28-29/8, Balearisk Skråpe blev set i Skagen 29/8, en rekord-tidlig ung Jagtfalk blev set i Vejlerne 9-11/9, og endnu en Jagtfalk blev set ved Stigsnæs 11/9 dofbasen.dk/observationer/images/web/obs/16360837_1.jpg.

Ud over dette, så er der set et fint antal Tredækkere (læs hvordan man laver en sådan birdingnj.blogspot.dk/2015/09/how-to-do.html), og der er godt gang i Steppehøgene og Aftenfalkene, men det ser også ud til at blive et fint efterår for Høgesanger. 

Aftenfalk, Porsmose, Holmegårds Mose, 27 august 2015 (Foto: Klaus Malling Olsen)

Der bør være lidt Aftenfalke tilbage, så i den kraftige østenvind bør der komme nogle nye fugle på tavlen.

 

Vejret for den kommende weekend lyder i følge DMI sådan

Udsigt fra fredag - lørdag. Mest skyet, og regn eller byger mange steder, især i den sydlige og vestlige del af landet, og her lokalt med torden. Temperaturer mellem 15 og 18 grader, og let til frisk vind fra øst, ved kysterne stedvis op til hård vind. I nat fortsat byger nogle steder, men ellers ret klart vejr. Temperaturer ned mellem 10 og 15 grader, og let til frisk vind fra øst og sydøst. Lørdag nogen eller en del sol, men der er også mulighed for enkelte byger. Temperaturer op mellem 17 og 20 grader, og let til frisk vind fra sydøst.

Lørdag aften og natten til søndag. Først ret klart vejr, senere mere skyet og i løbet af natten regn fra sydvest. Længst mod øst endnu tørt. Temperaturer ned mellem 12 og 15 grader, og jævn til hård vind fra øst og sydøst, som aftager til let til frisk vind.

Søndag mest skyet og regn af og til. Temperaturer op mellem 15 og 18 grader, og let til frisk vind fra øst og sydøst, stedvis op til hård vind. Om aftenen og natten regn mange steder, især i den vestlige del af landet. Temperaturer omkring 15 grader, og jævn til hård vind fra sydøst.

Palla's Græshoppesanger, Svínoy, Færøerne, 5. oktober 2009 (Foto: Silas K.K. Olofson)

På Shetland sås arten 11. september 2015, så måske det er ved at være tid en hos os?

 

Fuglenes, hvem hvad hvor?

Der vil ganske givet ses et fint træk af svømmefugle specielt i østersøen. Det er for tidligt til gæs og ederfugle, så Pibe-, Spids-, Krik- og Skeænder bør kunne ses på træk i fine blandede flokke. I den friske østenvind bør der ses lidt rovfugle på vestkyseten af jylland. Det bliver næppe de store tal, men nogle unge Hvepsevåger, enkelte Steppehøge, pænt med Lærkefalke og måske lidt rester af Aftenfalkene bør ses. Skulle man kaste sig over vadefuglene, ja så har der de sidste par dage været to Spidshalet ryler, en i Norge og en i Holland (www.youtube.com/watch) så hvorfor ikke? Det bliver næppe ret mange amerikanske vadefugle der bliver fundet, men dem nupper vi senere på året.Der bør stadig være lidt Trækdækkere i omløb, så er man i øst- eller nordjylland er det måske en mulighed at besøge lidt langhårede græsmarker. Der kunne godt indfinde sig lidt kjover og Dværgmåger i østenvinden, og her er det nok Østersøen der er bedst i disse østenvindstider. På småfuglefronten bliver der nok at se til i denne weekend, specielt på vestkysten. Her vil der komme dagtræk af småfugle og der må blive set Mark- og Rødstrubet piber, og hvorfor ikke den nu til dags sjældne Hortulan? Skulle det ikke også være nu at det er tid til efterårets føste Storpiber? I krattene bliver efterårets første Hvidbrynet løvsanger fundet lørdag inden kl. 09.15, og den bliver fundet på Mandø af Tim Hesselballe Hansen eller i Blåvandshuk af Henrik Knudsen. Weekenden vil ganske givet bringe flere Hvidbrynet Løvsangere til landet, nok flere end fem men færre end ti.

Hvidbrynet Løvsanger, Hvannasund, Færøerne, 22. september 2011 (Foto: Silas K.K. Olofson)

 

Befinder man sig i den østlige del af landet, må det være Gedser og Præstø Fed, Sydlangelannd eller måske Køge Havn man bør prøve at besøge. Her vil der være svømmefugletræk, der vil kunne komme lidt kjover og det er tænkeligt at en Sorthovedet Måge vil kunne ses og et pænt antal Kaspiske Måger. Hvis man ser lidt på rastende vadefugle bør en odinshane kunne støves op. Hele den vestlige del af Jylland kan bruges den kommende periode, helt fra Skagens gren til Landsende på Rømø. Her skal man se op når småfuglene komme trækkende over og se i hvert et lille krat og hver en lille busk efter div. asistiske nyankommere.

 

Pileværling, Maglemosen, Vedbæk, 13. september 2014 (Foto: RS)

Pileværling er en art der typisk ses fra midt i september til starten af oktober her i landet, så et fund i denne weekend bør være muligt.

 

Husk der kan findes fugle på mange små fine lokaliteter, Club300.dk ser gerne flere beskrivelser af lokaliteter her på side!

Vel mødt i felten!

 

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home