Club300.dk - Foto - Retningslinjer
a
  
Retningslinjer for fotoarkiv på hjemmesiden Club300.dk
 
Formål med fotoarkivet:
Formålet ved Club300.dk’s fotoarkiv er at samle billeder og dokumentationsfoto af sjældne fugle (SU-arter) fundet i Danmark, potentielle nye arter for landet, samt billeder af fugle som udgør en feltbestemmelsesmæssig udfordring, viser nye kendetegn eller en afvigende fjerdragt, eller på nogen anden måde er et usædvanligt syn i den danske natur.
Kvalitetsmæssige krav
Club300.dk’s fotoarkiv indeholder ikke nogle egentlige krav til billedets tekniske kvalitet. Det er fuglen(e) på billedet, som definerer billedets kvalitet og relevans på hjemmesiden. Kvalitetskravene til billederne bliver højere jo mere almindelig arten er.

Eksempler:
  • Et billede af en helt almindeligt udseende Blåmejse vil næppe kunne være af så høj kvalitet at det lovliggør tilstedeværelse i fotoarkivet.
  • Kvalitetskravene til et billede af en Atlantisk Skråpe vil nok være lavere end kvalitetskravene til et billede af en Kærløber. Billeder af førstegangsforekomster i DK kan derfor være af meget lav kvalitet, så længe det stadig er interessant for Club300.dk’s brugere.
  • Et billede af en Steppehøg i en spændende dragt, hvor den ligner en anden art, er af større kvalitet i forhold til Club300.dk’s formål med arkivet, end et billede af umiskendelig Steppehøg adult han.
Da det er den enkelte bruger, som selv uploader fotos, opfordres der til stor selvkritik før billeder lægges online.

Club300.dk’s redaktører kan til enhver tid slette ethvert billede, som han/hun ikke mener, opfylder formålet med fotoarkivet og kvalitetskravene til de enkelte billeder. Skulle dette blive aktuelt vil fotografen naturligvis blive informeret.
Hvordan lægger jeg mine billeder på Club300.dk?
Du skal være medlem og have en profil på Club300.dk hvis du skal uploade billeder.

Billedet må max fylde 5 MB, og skal være i JPG-format.
How to (step-by-step)
Under hovedmenuen Profil, vælges Upload nyt foto. Her skal alle felter markeret med stjerne udfyldes. Du får en positiv tilbagemelding når dit billede er uploadet succesfuldt. Billeder som skal uploades skal være jpg.-filer. Når du vælger art til billedet vises valgmuligheder, og det korrekte artsnavn kan vælges herfra.

Du kan via din profil se, rette og slette i dine billeder. For at rette et billede trykker man på den blå blyant til venstre for billedet, og for at slette et billede trykker man på det røde kryds til højre for billedet. Hvis man vil udskifte et billede med et andet, skal man først slette det oprindelige billede og derefter uploade det andet som et nyt foto.
Copyright
Der er copyright på alle billeder og de må derfor ikke på nogen måde gengives eller anvendes uden accept fra den pågældende fotograf. Det er desuden ikke tilladt at uploade andre folks billeder, med mindre man har fået tilladelse af fotografen.
Top | Home