Club300.dk - Forum
a
  

Alt det andet - iOS6 og Birdalarm
 
Forfatter Indlæg
  Sendt 04-10-2012 kl.09:10
Leif Schack-Nielsen

Ejere af iPhone får i øjeblikket tilbudt gratis opdatering af styresystemet fra Apple. Det er det ny styresystem iOS6, som også findes i den nye iPhone 5.

Hvis du bruger Birdalarm og anvender kortene f.eks. til at finde frem til en udmeldt fugl, bør du ikke opdatere. Opdateringen bevirker nemlig, at du i Birdalarm samtidig skifter fra Google Maps til Apples tilsvarende og meget udskældte kort.

Jeg så i går et eksempel på, hvor ringe Apples kort er. Som bekendt sidder der en høgeugle i Hareskoven ved København. En sammenligning af kortene på folks iPhone afslørede, at man så let som ingenting kunne se skovvejene på Google Maps og dermed let finde fuglen. Apples kort manglede derimod skovvejene, ja angav ikke engang at man stod i en skov!

Så konklusionen er altså: Hvis du bruger iPhone og Birdalarm, er det en dårlig idé at opdatere til styresystem iOS6.

  Sendt 04-10-2012 Kl. 12:14
John Kyed

hej leif.

ja, jeg har set i ekstra bladet,

at apple har erkendt problemet og beskriver hvordan du kan få googlemaps tilbage, dog virker alt vist ikke helt som før.

det apple kort var vist ikke så heldigt

  Sendt 04-10-2012 Kl. 15:50
Per Rasmussen

 Er selv en mangeårig Apple-fan men denne her opdatering er ubrugelig, hvis man bruger kortene meget. 

Jeg har nedgradere til iOS 5.1.1 igen. Så må vi se hvor længe der går inden Apple får løst problemet.

  Sendt 04-10-2012 Kl. 20:08
Troels Leuenhagen Petersen

Apple arbejder - efter sigende - hårdt på at rette op på problemerne (men er de klar over disse konkrete problemer?), og har tilmed officielt undskyldt fadæsen. 

PRa: hvis det var nemt at nedgradere, kan du måske med fordel linke til en vejledning? (jeg har nemlig selv kunnet læse mig til at den slags er meget svært). Jeg tør ikke, men andre Club300-læsere kunne have interesse.

Hvordan synes det at fungere, hvis man vælger "Satellit"? Kan det til nøds bruges, hvis lokummet brænder i uge 42? (sæt nu I ikke kan finde mig og min Isabellatornskade i uge 42!)

  Sendt 04-10-2012 Kl. 21:30
Per Rasmussen

Normalt er det ganske nemt at arbejde med Apple produkter, men af en eller anden grund har man valgt at gøre det besværligt at nedgradere iOS.
Jeg Googlede problemet og kom frem til følgende "how-to-do"-video; http://www.idownloadblog.com/2012/06/20/how-to-downgrade-ios-6-beta-to-ios-5-1-1/

Selve iOS 5.1.1-filen kan hentes her: http://osxdaily.com/2012/03/07/ios-5-1-download/

Det er ganske let hvis man følger anvisningerne i videoen, men man skal selvfølgelig huske at tage en sikkerhedskopi først.

 

Selve problemet med kortene i iOS 6 er mest de utrolige ringe satelitbilleder, og mon ikke Apple har taget fat i øerne på dem der har leveret dem? Det skulle jo være Tom Tom, som jo ellers nok burde vide hvordan man laver kort og navigationssystemer...

  Sendt 09-10-2012 Kl. 22:32
Lars Paaby

 Troels, vi skal nok finde dig og Isabellaen. Vi iPhone-brugere prikker jo bare på den røde pil, og koordinaterne popper op på skærmen. Og så er det jo bare at lade GPS'en føre een til piphans. Men det er da irriterende og pinligt for Apple med de udetaljerede kort. Da jeg hjemmefra ville melde Høgeuglen ud for finderne, der havde beskrevet stedet for mig, fik jeg således problemer med at plante den røde pil korrekt, da der ikke fandtes navne på skovvejene på kortet. Jeg fik derfor ledt flere twitchere på vildspor, da jeg havde plantet pilen lidt for vestligt. Havde jeg til gengæld selv været ved uglen, havde jeg selvfølgelig kunnet plante pilen korrekt.

Lad os håbe der snart kommer en opdatering af iOS 6'eren med forbedrede kort. Ved heller ikke lige om jeg tør nedgradere...

 

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home