Club300.dk - Forum
a
  

Alt det andet - Angreb på Club300
 
Forfatter Indlæg
  Sendt 22-08-2012 kl.19:26
Leif Schack-Nielsen

 Prøv lige at se på Pandion under kommentarerne til artiklen "Sjældne ynglefugle forstyrres af hensynsløse besøgende".

Jeg kunne ikke holde min mund. 

Leif

  Sendt 22-08-2012 Kl. 22:00 Rettet af moderator
Troels Leuenhagen Petersen

Hej Leif, 

Tak for at du gør opmærksom på denne usaglige debat på Pandion.dk, og særligt tak for at du tager til genmæle over for Jan Pedersen. 

Vh

TLP

 

  Sendt 23-08-2012 Kl. 19:24
Rune B Christensen

 Hej Leif

Jeg er sikker på at det er en spændende artikel ! 

Men da jeg ikke er medlem af DOF, kan jeg desværre ikke læse artiklen på Pandion.dk.

Men det kunne da være interessandt med et kort resume ;o)

Vh

RBC

  Sendt 23-08-2012 Kl. 23:33
Søren Harding

I artiklen beskrives hvordan Fiskeørnereden i Gribskov og ynglende Perleugler forstyrres af nærgående fotografer og birdere der bl.a. laver playback, for at lokke uglerne frem. Rapporterne går på groft overforbrug af playback og manglende overholdelse af adgangsbegrænsninger og i det hele taget manglende hensyn til fuglene.

Det foranlediger en enkelt debatør til at mene, at DOF skal lukke club300.dk

Denne debatør for svar på tiltale, af to efterfølgende indlæg, bl.a. et meget fint indlæg fra Leif, der refererer club300.dk's vedtægter og etiske retningslinjer. Godt gået Leif.

Man kunne godt sige, at det er god reklame for club300.dk

mvh

Søren

  Sendt 24-08-2012 Kl. 06:09
Michael Westerbjerg Andersen

I lighed med flere andre, kan jeg desværre heller ikke læse Pandion - ærgeligt da det sikkert er en glimrende website; men som jeg ofte  nok får fortalt, kan jeg jo bare melde mig ind - og det gør jeg altså ikke foreløbig! Jeg har udmærkede relationer til DOF, og ingen åbne "sår," men det irriterer og tirer mig, når DOF-medlemmer begynder at stå frem som de har patent for fuglene i Danmark. En debatør mener at DOF skal lukke club300... har manden m/k spist søm? Jeg tror der er mange DOFere der ser spøgelser, og de maner ganske nemt provokationer, som nævnte frem - hvorfor monstro? Personligt tror jeg DOF er i begyndende krise. Foreningen har toppet mht medlemsantal, og jeg mener stadig at de gør for lidt for medlemmerne, og desuden har de skidt en hel generation af fuglekiggere i grøften; der er mange talenter og gode folk som ikke er tilstede i DOF idag, og jeg ser altså flere af disse aktive i andet fugle/naturbeskyttelsesregi end DOF! Et af mine kritikpunkter for år tilbage var netop at DOF ikke fornyede sig i toppen - fordi for mange af de gamle hardcore 68'ere sad klippefast på taburetterne. De begynder nu at blive alt for gamle og bløde i knæene; nogle trækker sig stille tilbage velvidende at de ikke har mere at tilbyde, og velvidende at der ikke er frådende revolutionære DOFere som vi så det i 1970erne! Det er min påstand. Det er frygteligt ærgeligt, da hestene så netop begynder at kives når krybben er tom. Årsagen til at jeg tror det, er - som jeg ofte har nævnt - er at DOF i lighed med andre foreninger mangler unge, og at "toppen" begynder at blive lidt grå. Der er intet ondt i erfaring og intet ondt ment med for mange gråtoppede! Men enkelte bliver sygeligt fornærmede, når en ny sammenslutning a la club300 dukker op!

Jeg synes også det er underligt at Netfugl åbentlyst boykotter omtale af club300! Andre club300 organisationer er nævnt, og der reklameres tykt for Roadrunner. Jeg naer ikke årsagen, og er egentlig ligeglad, for jeg synes også oprigt godt om Netfugl - det undrer mig bare. Jeg mindes at Rune & club300 i foråret rakte en venlig hånd ved et møde med bl.a Netfugl-folkene og Fuglenes Hus, men af forskellige årsager er den ikke gengældt. Hvad er der sket?

Tibage til sagen om "angrebet" mod club300 - ja, så er der vel kun at sige, at det slipper vi nok ikke for fremover; nogen skal jo agere syndebuk! Desuden ser jeg OVERHOVEDET ikke sammenhæng mellem "hvordan Fiskeørnereden i Gribskov og ynglende Perleugler forstyrres af nærgående fotografer og birdere der bl.a. laver playback, for at lokke uglerne frem. Rapporterne går på groft overforbrug af playback og manglende overholdelse af adgangsbegrænsninger og i det hele taget manglende hensyn til fuglene" og club300!

Nuvel - det er umådeligt trist hvis det kommer så vidt, at DOF, Club300, Netfugl m.fl. begynder at kappes - jeg aner tendenserne i kampen om meldesystemerne. Jeg strækker mig gerne langt for at undgå at yppe kiv! MEN man kan bare ikke være venner med alle og gøre alle tilfredse. Det kommer også til at gælde for club300, men det er latterligt, hvis vi skal yppe kiv med DOF og deres medlemmer. Der ER rigeligt med plads, og club300 er blot et enkelt initiativ der formår at samle nogle af os rødder der ikke gider DOF pt - og som iøvrigt synes club300 er et fedt initiativ og dejligt med noget mindre mølædt i fugledanmark!

mvh

Michael

  Sendt 24-08-2012 Kl. 14:19
Michael Westerbjerg Andersen

Er der ikke en venlig sjæl der kan copy-paste kommentarerne fra Pandion vedr ovenstående debat, og anbringe det i denne tråd?

  Sendt 24-08-2012 Kl. 14:45
Leif Schack-Nielsen

DOF's manglende holdning
Skrevet af Jan Pedersen · 20.08.2012 · 09:55
Jeg har den holdning, at hvis det er medlemmer af DOF skal personen/erne smides ud af DOF for livstid. Disse personerne ødelægger det for alle os andre almindelige fuglekigger, som bare nyder naturen. Desuden kunne det måske være ide at lukke alle disse klub 300 og hvad de ellers hedder, folk går jo amok, når der er sjældne fugle i området eller sjældne ynglefugle. Disse klubber skal ikke være en del af DOF. Man bedes at stoppe at skrive om denom i vores medier. Desuden vil jeg syntes at det er forståeligt at man for fremtiden går meget stille med dørene med sådanne ynglepar.

Etikken i dette forum ... og lad os så få en moderator!
Skrevet af Leif Schack-Nielsen · 22.08.2012 · 19:23
Nu må Pandions forum have en moderator! En moderator skal enten slette eller imødegå f.eks. angreb på foreninger og personer og forklare, at der er direkte usandheder i et indlæg. Anledningen er Jan Pedersens indlæg d. 20.8.2012. Her nævner han direkte, at Club300 bør nedlægges og sætter den i et dårligt lys. Hvis Jan Pedersen havde gidet sætte sig ind i tingene, ville han have set, at han tager grueligt fejl. Samtidig påstår han, at foreningen har relationer til DOF, og at den omtales i DOFs medier. Dette er direkte usandt. Club300 er dannet for at dække et behov, som DOF ikke gider/evner at dække. Derfor er jeg medlem. Men jeg er også medlem af DOF, og sidder derfor med en dårlig smag i munden, fordi jeg er medlem af en forening, der lader sådanne uhyrligheder komme frem. Til orientering for Jan Pedersen og andre er her nedenunder Club300s formål og etiske regler. OG LAD OS SÅ FÅ EN MODERATOR!!!! Ytringsfrihed er ikke det samme som, at man kan sige hvad som helst!
Citat fra Club300s hjemmeside: Foreningens formål er • At være et socialt samlingspunkt for aktive feltornitologer, • At formidle viden om feltbestemmelse af fugle, • At opføre sig ansvarligt i naturen for alle fuglekiggere, som ønsker at opnå 300 eller flere fuglearter i Danmark Etiske regler: Club300 er en forening for os, der nyder at se på fugle. Vi dyrker den interesse med stor ansvarsfølelse og respekt for naturen, dens flora og fauna samt for grundejere, deres jord og for den brede offentlighed. Club300 er kendetegnet ved en positiv, informativ og hensynsfuld adfærd i naturen. Her er nogle simple retningslinier for forskellige situationer: • Hvis du observerer en sjælden fugl er det din egen afgørelse om du vil melde observationen ud. • Vurder om fuglen, sted og miljø kan klare et stort antal besøgende i løbet af kort tid. Fuglens trivsel er første prioritet! 
Tænk også på om der er reder af andre arter i nærheden. • Kontakt evt. berørte grundejere for at drøfte muligheder for parkering og adgangsveje. Respekter regler for privat ejendom mv. • Meld ikke fuglen ud før end du har sikret dig at alle forhold er OK. Sørg for at udmeldingen indeholder klare instrukser om hvilke regler der gælder for lokaliteten. • Minimer forstyrrelse af fuglen og husk på, at der er andre på vej, som endnu ikke har set den. Undgå om muligt at gå for tæt på, eller at forstyrre fuglen. Hvis fuglen alligevel skræmmes bort, så sørg for at eftersøgningen foregår på forsvarlig vis, der også tager højde for andre dyr og fugle i området. Det er MEGA dårlig stil, at skræmme fugle, så andre observatører ikke får dem at se. • Luk ikke øjnene hvis andre handler uansvarligt. Foregå med et godt eksempel.
Grib øjeblikkeligt ind, hvis du ser andre opfører sig dårligt. • Følg altid færdselsreglerne til og fra lokaliteten. Club300 står og falder med om vi bliver opfattet positivt af den brede offentlighed, myndigheder og andre interessenter. Husk, at en enkelt overtrædelse kan ødelægge utallige andre muligheder for at komme til at se fugle og glæde bagefter.

Debat på Pandion
Skrevet af Iben Hove Sørensen · 23.08.2012 · 09:13
Kære Pandionlæsere. Tak for jeres indlæg i debatten om forstyrrelse af sjældne ynglefugle. Det glæder mig, at I lader jer provokere lidt af denne artikel, som omhandler et følsomt emne og dermed opfordrer til debat. Som redaktør af Pandion fungerer jeg også som moderator på kommentarerne, men jeg har indtil nu ikke set nogen grund til at gøre brug af mine muligheder for at slette/redigere indlæg. Det er ikke min mening, at debatten på Pandion skal være underlagt censur, så længe kommentarerne afleveres i en ordentlig tone, da den så hurtigt ville blive præget af min personlige mening om, hvad der er rigtigt og forkert. Men nu vil jeg gerne bede jer om at forlade diskussionen om Club 300 og vende tilbage til artiklens tema – nemlig forstyrrelse af de sjældne ynglefugle. Hverken DOF eller Pandion kan bestemme, hvordan folk skal opføre sig i felten, men denne artikel er netop et forsøg på at gøre, som Nis skriver d. 22/8 – at forklare, at ynglefuglene skal have fred i yngletiden. Med venlig hilsen Iben Hove Sørensen.

  Sendt 24-08-2012 Kl. 15:42
Michael Westerbjerg Andersen

Hej Leif!

Tak for kopien og dit fine svar i Pandions forum.

Den kommentar som Jan Pedersen fremkommer med, "skræmmer" mig bestemt ikke, og virker på mig en smule ubehjælpelig, og jeg er ikke imponeret over svaret fra Pandions "moderator."

Med venlig hilsen

Michael

  Sendt 27-08-2012 Kl. 22:06
Rune B Christensen

Hej Leif

Tak for info :o) og dit vidende og velformulerede svar til Jan Pedersen.

Jeg ved ikke hvorfor eller hvordan Club300.dk dog kom til at blive inddraget i den sammenhæng... en artikel om forstyrrelse af danske ynglefugle!
men jeg kan konstatere at uvidenhed skaber mange skræmmebilleder... Og at vi IKKE lukker Club300.dk af hverken den eller anden grund!!

Bedste hilsner
Rune

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home