Club300.dk - Forum
a
  

Alt det andet - Birdalarmdk500googlecall@.com.dk
 
Forfatter Indlæg
  Sendt 05-04-2012 kl.22:55
Jakob Engelhard

Hvad skal vi dog vælge i dette forår med alle de mange meldesystemer?

Det gamle Dofcall kører lidt endnu, men hvor længe vil folk fortsætte med at sende sine meldinger via DOFcall?

DK5call, som er Facebook baseret, tror jeg ikke rigtig på. Facebook er et kontroversielt medie for mange. Systemet er gratis og fungerer fint, hvis man kan modtage mail på sin mobil og det kan stort set alle. Man kan let oprette utallige undergrupper at melde ud på. Mange bryder sig dog bare ikke om Facebook, så jeg tror at dette system hurtigt vil dø. Lige nu er det næsten kun RoC, der udmelder på dette system.

Så kom bridcalldk@googlegroups.com. Det er godt nok smart, og det er gratis. Det minder i princippet om DK5call. Man kan også her oprette utallige undergrupper. Jeg kom først på systemet i dag og kender det ikke helt endnu. Der skulle være mulighed for også at modtage fotos via mailen. Det er sejt: "Mulig Skifermåge 3K R Farum Bytorv ved fiskehandlerens cotainer, se foto...." .
Beskederne modtages hurtigt, og Googles severe går aldrig ned. Man skal oprette en googlemailkonto og få sendt beskederne til sin telefon. Smart og enkelt og noget som stort set alle mobiler kan.
Jeg ser Googlecallet som en reel konkurrent til DOF's Birdalarm. Der kommer allerede pænt med udmeldiger på Googlecall.

Så er der DOF's nye Birdalarm. Jeg har ikke meldt mig til endnu, men hvor længe tør jeg lade være? Det koster en del penge hvert år. Man skal være medlem af DOF, men det er man vel selvfølgelig i forvejen...... Systemet tilbyder åbenbart ikke noget, som man ikke allerede kan få på Googlecall? Jeg vil da gerne slippe for at betale, når jeg kan få et andet (og bedre?) system gratis. Men hvis Birdalarm hurtigt bliver stedet, hvor mange melder ud så bliver jeg jo nød til at købe det.
Det lader til, at ved lanceringen af Birdalarm så var systemet allerede forældet. Det er egentlig ganske typisk vores tid.Der synd for de folk i DOF, som gennem længere tid har brugt kræfter på at få svenskersystemet til Danmark. Var det nu kommet for 1 eller 2 år siden, så var vi alle tilmeldt, og det ville sikkert bare køre videre. Surt for DOF og arbejdsgruppens kræfter, hvis det ikke kommet til at køre.

Googlesystemet er helt klart det system jeg fortrækker. Begynder mange at melde ud på Birdalarm, så bliver jeg jo nød til at melde mig på.

Hvad vælger I andre? På hvilket system sender I jeres meldinger? Skal vi aftale en dato, hvor vi holder hinanden i hånden og skifter samtidig til samme meldesystem?

Hvad skal vi gøre dette forår med 4 systemer, teleskop, håndkikkert, fotoudstyr, mobiltelefon og Walkie.......der er snart ikke plads til madpakken mere.

Mvh JAE
 

  Sendt 06-04-2012 Kl. 00:35
Rasmus Strack

Hej JAE,

 

systemet via DOF, BMS tilbyder at du kan vælge til og fra som ingen anden, det er vel det vi alle har efterspurgt i alle diise år elle hvad?

 

Var det ikke noget for Club300 at lave en guide til alle meldesystemer, hvor vi alle kan læse hvor der er fordele og ulemper ved alle systemer?

 

Mvh RS

  Sendt 06-04-2012 Kl. 03:26
Michael Westerbjerg Andersen

Interessant... jeg anede ikke eksistensen af alle de meldesystemer. Google systemer virker aldeles fremme i skoene, og det er korrekt - billeder er rigtigt smart.

God ide RS er ude med, og iøvrigt burde trådstarter Jan - send en kopi af sit indlæg her på siden, til debatten på Netfugl med en lille rettelse: birdcalldk@googlegroups.com  og ikke bridcalldk@googlegroups.com

Jeg ser ingen umiddelbare svagheder ved Google-systemet...

Tankevækkende!

Godt indlæg Jan!

Vh/MWA

  Sendt 06-04-2012 Kl. 08:42
Rasmus Strack

Hej Mesterbjerg, er Jan lig JAE? I så fald hedder han Jakob

 

Mvh Rasmus

  Sendt 06-04-2012 Kl. 10:12
Brian Nilsson

DK5call: Lukket land for ikke-facebook-bruger, så dette system har jeg ikke prøvet. Det lever meget skjult og for evt. nye bruger, meget svært at finde.

Birdcall DK: Rent DOFcall om igen, men på bedre og stabil server med mulighed for at sende billeder og link til google maps, men man modtager alt hvad andre sender ud af meddelelser, om du er interessert eller ej. Desuden har dette system svagheder som DOFcall, således at feriesvar vil forekomme og så vil sjove forkortelser af både observatører og fuglenavne blive anvendt. Man skal selv gætte om den nævnte lokalitet ligger på Sjælland eller i Nordjylland.

DOF BMS: Et system med mange muligheder hvor jeg bestemmer hvad jeg vil modtag alt efter hvilken regler jeg sætter op. Således får jeg en dejligt ro, for der kommer kun noget ind på mobilen når der noget der interesser mig!

Jeg fortrækker klart DOF BMS, det kan mange ting alt efter hvilken regler man sætter op. Og så skal der sættes en nål på et kort ved hver observation, hvorved modtagerne kan se hvor fuglen er blevet set, helt ned i hvilken busk, på hvilken side af vejen! Birdcall DK og DK5call har begge det problem at der ikke gøres nogen reklame for disse, hvor findes de og hvordan kommer man på? DK5call tror jeg ikke på at denne overlever 2012, dels fordi denne lever et meget stille liv og virker meget som en lukket klub. Birdcall DK har måske en chance i den kommende fremtid, men jeg frygter at uden lidt PR ender dette call-system hurdigt i glemmebogen! Selv har jeg valgt hvilket system jeg vil bruge fremover, det gjorde jeg faktisk allerede tilbage i september 2011 da jeg anskaffede mig en smart-lomme-datamat. Men jeg er også tilmeldt Birdcall DK... endnu! ;-)

  Sendt 06-04-2012 Kl. 12:03
Per Rasmussen

 Jeg vælger også Bird Alarm ( DOF BMS ).

Det er jo i det store hele netop det system som folk har efterspurgt i årevis. At det så åbenbart er kommet bag på folk at det vil koste lidt penge kan undre, da det gamle Dofcall jo heller ikke var gratis. At det skulle være forældet har jeg ikke hørt om før, men det kan vel uddybes?

Bird Alarm har stadig lidt børnesygdomme. Umiddelbart virker det til at systemet endnu ikke er i stand til at filtre til lokalafdelinger og kommuner, men nok til enkelt lokaliteter. Men man skulle arbejde på sagen. Til gengæld kan man så modtage Calls fra både Sverige og Norge, hvis det har interesse. Og det kunne se ud til at man i fremtiden vil udvikle det yderligere til andre europæiske lande.

Håber og tror på at en App-baseret løsning som Bird Alarm er fremtiden, for det vil være noget gevaldigt rod med flere konkurrende systemer.

  Sendt 06-04-2012 Kl. 14:32
Jakob Engelhard

birdcalldk@googlegroups.com kan der oprettes uendelig mange grupper. Det er bare ikke blevet gjort endnu. Man kan ikke vælge arter til eller fra, som jeg lige ser det. Man kan derimod let opdele landet i en del flere udmeldingsområder, end vi er vant til. F.eks. en Københavnergruppe o.s.v.

  Sendt 06-04-2012 Kl. 15:37
Freddy S. Hansen

Det der birdcalldk bliver man da skør i hovedet af , der er
meldt 4 sydtrækkende bramgæsi dag , det gider jeg ikke,
dofbms er indtil videre da det mest naturlige og for os
feltornitologer det bedste.

  Sendt 06-04-2012 Kl. 16:02
Brian Nilsson

@ Jakob: I DOF BMS skifter man blot profil, hvilket man kan via mobilen. Om nogle uger skal jeg til København og være der i ca. 2 dage, og allerede nu har jeg oprettet en profil der hedder "København", således jeg i toget på vej til København blot skifter min profil og BMS indlæser alle observationer ud fra reglerne i profilen. Når jeg så skal hjem igen, skifter jeg så igen profil til "Vesthilmmerland". Ligeledes har jeg en profil der hedder "Skagen"... Men ingen tilmelding eller framelding af nogen grupper alt efter hvor i landet jeg skal eller befinder mig.

Problemet med mailgrupper er jo at nogen skal være tilmeldt grupperne og sende ud på dem, før de er noget værd. Mens i BMS melder alle blot ud uden at tænke over hvor de er eller hvor alm. de er. Det er reglerne i den aktive profil der bestemmer hvad jeg vil modtag! Det er dette der gøre DOF BMS så s..... lærkkert! ;-)

  Sendt 06-04-2012 Kl. 16:21
Per Rasmussen

Hov, man kan jo faktisk godt filtrere efter regioner, som pt. er Nordjylland, Midtjylland, Syddanmark, Hovedstaden og Sjælland. Det kunne jo være man skulle læse manualen ;-)

Det var selvfølgelig optimalt at man kunne filtrere mere nøjagtigt, feks. kunne det være rart at få det gamle Fyns Amt tilbage, men mon ikke det bliver udbygget med tiden?

Og i en ikke så fjern fremtid, hvor de ekstrem høje roamingpriserne forhåbentlig er fortid, vil man måske også kunne bruge systemet når man er på ferie i Extremadura eller på Lesbos.

  Sendt 06-04-2012 Kl. 18:59
Frank Desting

Jeg vælger som de fleste andre DOF BMS, naturligvis! FDE

  Sendt 07-04-2012 Kl. 18:52
Troels Leuenhagen Petersen

Hej Jakob,

Også jeg har valgt Bird Alarm (DOF), og synes det virker som et godt system (med plads til forbedringer naturligvis). Oprettelse og indstillinger forløb problemfrit, og udmelding af observationer kan foregår lynhurtigt (telefonnummer skal dog indtastes manuelt). Når jeg næste gang er heldig, vil jeg indtil videre melde ud på både DOFcall og Bird Alarm.

TLP

 

  Sendt 07-04-2012 Kl. 20:12
Rune B Christensen

Hej Jakob m.fl.

Jeg vælger personligt birdcall af helt oplagte årsager!, nemlig økonomi eller mangel på samme! :o)

  Sendt 08-04-2012 Kl. 13:36
Freddy S. Hansen

Jeg har da fuld forståelse at der er en økonomi der skal tilpasses
ved køb af ny telefon, men i løbet af et år eller max 2, så køber folk
alligevel ny telefon, for udviklingen går så mega hurtigt at it forældes
stort set i det øjeblik det lanceres .
Noget andet er , jeg syntes at vi skyder os selv i skoen, ved at vi har
3-4 sytemer kørende, det er da helt i skoven, og kan koste os hits
osv.
Amerikansk krikand, blev igår kun meldt ud på birdcall, og idag er der
sølvhejre der kun meldes ud på BMS, hvad bliver det næste!!!!
Jeg syntes at Troels løsning med at melde ud på både Dofcall og Dof
Birdalarm er ganske fornuftig, det vil jeg tilslutte mig til, og vil gøre dette
også, jeg får godt nok først ny telefon til august, så det bliver kun til
dofcall.
Så formand Rune, jeg syntes også at du skal melde ud på både birdcall
samt gammel dofcall.
Uanset om vi taler økonomi eller ej, så skyder vi os da selv i skoen ved at
have 3-4 systemer kørende , jeg vil kalde det tåbeligt. Forsat god påske

  Sendt 08-04-2012 Kl. 15:50
Brian Nilsson

Ja, jeg forstår heller ikke hvorfor der skal være så mange systemer på samme tid, alle kommet til inden for kort tid blot forbi nu laver man kontrol med om man virkelige er medlem af DOF eller ej! Det viser blot at der har været mange på DOFcall der har benyttet dette system uden at være betaler på systemet! Tænk hvis alle havde betalt de 100 kroner for at benytte DOFcall, kunne penge måske havde været brugt på at gøre DOFcall bedre og mere stabil. Nogle valgte desværre at snyde og derved kom der måske ikke nok penge ind til at vedligeholde DOFcall. Her blev DOF BMS således et godt bud hvor man lage ansvaret over til andre.

Ligeledes har jeg svært ved at se at de 330 kroner er en høj udgift! Sidste gang jeg kørte efter hits var Gråvinget og Hvidvinget Måge i Aarhus, en tur til 6-700 kroner med 2 x bus og 2 x tog samt spisning. Den dyreste hittur jeg har været på har kostet 1800 kroner! Smartphones koster ikke meget hvis man går uden om top-modellerne, så findes de faktisk til under 1000 kroner! Dertil kommer så alt det andet en smartphone kan af ting...!!! 

 

  Sendt 08-04-2012 Kl. 19:40
Rasmus Strack

Jeg har aldrig snydt, for jeg har ikke fået DOFcall, men jeg har meldt ud på systemet og hvis det er snyd så beklager jeg.

Mit problem er at jeg ikke ønsker at udskifte min telefon før den ikke virker mere, så jeg kommer ikke til at melde ud på nogen af de her systemer, men nu finder jeg jo nok heller ikke noget. Når jeg en dag anskaffer mig en smartphone vil jeg se på det og så skal jeg da nok på BMS, men også på birdcall hvis det stadig virker til den tid.

 

 

  Sendt 08-04-2012 Kl. 20:44
Troels Leuenhagen Petersen

Og i dag udstilledes DOFcall og Bird Alarm i nogen grad, hvilket rejser spørgsmålene:

Bird Alarm:  Hvordan udsendes dementi af fejlobs? (er jeg den eneste som ikke kan finde en mulighed for fri tekst?)

DOFcall: Alle kan melde ud (hvilket betyder at RS intet har gjort forkert i den henseende), men afsenderens navn/initialer kommer ikke automatisk med, hvorfor en melding om sandsynlig lys fase Dværgørn, anonymt kan slynges ud i æteren.

Bird Alarm: Jeg har gentagne gange søgt og fået lift via DIV@dofcall.dk, men denne mulighed synes indtil videre ikke at eksistere på Bird Alarm?

RS kan heldigvis fortsat melde ud via en Bird Alarm-bruger. Det er der intet forgjort i.

  Sendt 08-04-2012 Kl. 21:21
Per Rasmussen

Ang. dementi i Brid Alarm skal man vælge sin tidligere udmelding og så nederst vælge fritekst. Her kan man så skrive hvad man har lyst til.
Fritekst findes også som en valgmulighed når man melder ud, så her kan man også skrive sit tlf.nummer eller hvad man ellers føler for ;-)

Muligheden for div@dofcall ser umiddelbart ikke ud til at eksistere, men man kan måske sende en Alarm ud for den pågældende art og så tilføje i "friteksten" at man ønsker lift?

Man skal ikke være blind for at Bird Alarm til DOF er et helt nyt program og der vil derfor være begynderproblemer, men man skal huske at sende sine problemer til Nordicstation AB, som så får mulighed for at rette fejlene
 

  Sendt 09-04-2012 Kl. 08:43
Troels Leuenhagen Petersen

Jeg synes ikke at ønsket om lift skal postes under artens navn - det vil være forstyrrende for alle de folk som allerede er kørt på en given fugl.

Forslaget om en decideret Diverse(/Lift)-kategori er nu stillet på BirdAlarm-forummet. Denne kategori vil samtidig kunne benyttes til "glemte sager".

Ang. dementi: hvis man vælger at benytte den samme artskategori som fejlobsen, bør man i det mindste vælge antal = 0. Smartere ville det dog - i mine øjne - være, hvis man kunne vælge "Dementi" under kategorien "Art", og så i friteksten forklare detaljer. De fleste (alle?) ville nok sørge for at sætte kryds ved "Dementi" i deres Profil-regler, så de ikke kørte forgæves.

  Sendt 09-04-2012 Kl. 17:30
Brian Nilsson

@ Troels: Der er en "art" der hedder "Andet / Ikke-fugle", denne kunne måske bruges ved udmeldinger af lift? Eller til dementi samt glemte teleskoper m.m.? 

  Sendt 10-04-2012 Kl. 08:28
Lars Michael Løvstrøm Nielsen

Det bliver i et tidligere indlæg nævnt at man på birdcalldk får meldinger fra hele landet. Dette er korrekt men kan relativt nemt rettes ved at oprette grupper for de enkelte landsdele eller lokalafdeliner i DOF, på denne måde kan man undgå at modtage "uinteressante" meldinger fra Gedser hvis man bor i Skagen og omvendt.

Indtil jeg på et tidspunkt får en ny telefon holder  jeg miog til birdcalldk.

  Sendt 10-04-2012 Kl. 19:32
Per Poulsen

 Det der BMS er simpelthen et kanon stykke værktøj.....

  Sendt 12-04-2012 Kl. 08:28
Per Rasmussen

Og i går så vi så et eksempel på hvorfor Bird Alarm er bedre end det gamle DOFCall.

En Sort Stork meldt ud på SJ@dofcall.dk forbigår min opmærksomhed, da jeg ikke abonnere på SJ. Godt nok skulle den jo have været meldt ud på SUB, men hvilke arter der skal på hvilke lister kan folk åbenlyst ikke finde ud af. I Bird Alarm er vi ovre de problemer, da man kan vælger arter og ikke lister som folk notorisk roder rundt i.

Jeg tror sgu vi bliver glade for Bird Alarm når de får ryddet op i sprogblomsterne og rettet småfejlene!

  Sendt 13-04-2012 Kl. 20:29
Per Rasmussen

Er blevet gjort opmærksom på at Sort Stork faktisk ikke længere er på SUB-listen, hvilket kan undre da den er mindst lige så sjælden som feks Hvidbrynet Løvsanger og Steppehøg...
Da storken passerede Nordsjælland blev den jo i øvrigt meldt ud på SUB, hvilket jo bare viser at det bliver rart med et system der fokusere på arterne og ikke hvilke grupper de lige pt befinder sig i.

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home