Club300.dk - Forum
a
  
Feltbestemmelse - Hvidkronet Stenpikker - igen igen
 
Forfatter Indlæg
  Sendt 02-11-2019 kl.13:12
Stig Linander

SKI skriver på https://www.club300.dk/articles.php?ua=show&id=457#2529 ...

Desuden slutter netfug-artiklen med en lille bombe: SU genbehandler Hvidkronet Stenpikker ift. kategoriseringen af fuglen i DK. Se artiklen her: Pelikan-notatet anno 2019 http://www.netfugl.dk/news.php?id=show&news_id=4675dbc0186e81c1

Hvidkronet Stenpikker

Man endte i sin tid med at antage, at det danske og det tyske fund af arten drejede sig om samme individ.

Men den tyske fugl havde hvide spidser på halefjerene, det havde den danske fugl ikke. Havde det været omvendt, kunne man have forklaret forskellen med, at de hvide spidser var slidt af. Men hvide halespidser kan vel ikke slides på?

Det blev allerede bemærket af Erhardt Ecklon 25-sep-2010 på http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=35873
Desværre virker det ene af linkene i hans indlæg ikke mere.

Jeg er ret overbevist om, at der er tale om to forskellige individer, så derfor behøver SU ikke kigge tyskerne over skulderen.

Man kan mene, at sandsynligheden for to individer af Hvidkronet Stenpikker i Nordeuropa er meget lille. Men det år havde der været nogle ret usædvanlige vejrforhold omkring Middelhavet, som gjorde, at rigtig mange nordafrikanske arter blev set i Europa. Var der ikke også noget på Öland dét år?

M.v.h.

Stig.
 

  Sendt 05-11-2019 Kl. 22:42
Jan Lindgaard Rasmussen

 Hej Stig.

Som jeg tolker diskussionen på billedet er der 2,5 måneder mellem billederne, og som Peter Sunesen nævner er det sandsynligt, at halefjerene er skiftet i mellemtiden. Sammenlignes fuglens fødder og kløer på de to lokaliteter ser det derimod ud til at være samme fugl.

At det er samme fugl burde for mig være lige så lidt kvalificerende, som hvis der var 2 fugle. At den samme fugl har flyttet sig fra Saltbæk Vig til Nedersaksen er da i det mndste udtryk for at fuglen har en trækdrift, der kan have bragt den til Vestsjælland til en start.

  Sendt 29-11-2019 Kl. 18:49
Henrik Mikkelsen

Hej alle,

Tænker at det kan være relevant, at der i dag lagt et foto op på netfugl.dk af en Hvidkronet Stenpikker angiveligt fra Polen maj 2015:

http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=74874 

HeM

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home