Club300.dk - Artikler
a
  

Artikler
 
DBA- nu er det ved at være tid 24-11-2017 kl. 17:25

Opdatering-

Der er stadig pladser til DBA 2018. Der er kommet mangle flere sponsore på listen, og de glade givere har været stort indvirkende til at aftenen bliver intet mindre end fantastisk. Der kommer ikke til at mangle noget, så har du ikke bestilt billet så er det tid nu.

 

Danish Birder Awards – hvem, hvad, hvor og hvorfor?

 

 

Danish Birder Awards er festen du ikke må gå glip af, det er her hvor vi vil udbringe en hyldest til folkene i felten, feltornitologien skal fejres med pomp og pragt.
Det afholdes lørdag den 20. Januar 2018 i Flexsalen Kulturstationen Vandløse. Stedet ligger lige ved Vandløse station, hvortil man kan komme med bus, s-tog, metro. Dørene åbnes klokken 19:00 og vi forventer festglade feltfolk i hopla denne specielle aften. Locationen rummer alle de krav vi har stillet til både belliggenhed, teknik og plads. Der er plads til ca.200 personer, så det er bare med at få tilmeldt sig hvis ikke man allerede har gjort det.

 

 

Til denne aften har vi allieret os med pressefotografen Jakob Dall
Jakob Dall er en international prisvindende freelance fotojournalist med base i København og arbejder for dagblade, magasiner og ngo'er verden over. Jakob Dalls fotohistorier fokuserer primært på menneskelige historier fra katastrofer, konfliktområder, og kriser, hvor han skildrer den personlige kamp og udfordringer i områder, der kræver opmærksomhed og hjælp fra det internationale samfund. Parallelt arbejder Jakob på et personligt langsigtet projekt “Climate Change Documentary" om påvirkningen af klimaændringer på levevilkårene og dagligdagen for mennesker rundt om i verden. Jakob Dall har vundet priser fra World Press Photo, Picture of the Year International (POYi), priser ved årets pressefoto i Danmark og den internationale EISA-pris for hans fotoagtige om klimaforandringer i Etiopien. Jakob har også modtaget Fogtdals fotografpris til at fortsætte sit specifikke arbejde med at skildre klimaændringernes påvirkninger på verdensplan.
Jakob har også arbejdet som fotoredaktør og fotograf på avisen Dagbladet Information.
Derudover har Jakob været birder siden 1981, hvor han boede i Rold Skov og startede på at registrer fuglene i Gravlev Ådal og begyndte som fotograf med at tage fugle og natur billeder. På hans mange reportagerejser har hans kikkert og en tele altid været med og lige nu er han i Uganda for 12. gang på en reportagerejse.

 


Se mere af Jakob´s arbejde her:
www.jakobdall.com
Jakob Dall Photography 
+45 22 11 51 65
photo@jakobdall.com
www.jakobdall.com


Ikke nok med det så har vi været så heldige at Lars Grøn har sagt ja til at være aftenens Konferencier. Lars er en ualmindeligt vellidt mand på den danske 'birder scene' hvor han blandt andet er et fast indslag på morgenobsen på Skagen, på mange såkaldte twitch, hvor han er en smittende humørbombe, en 'ener der uden tvivl vil få sat gang i festen.

 

 


Underholdningen denne aften vil bandet Dans og Lær står for. Bandet vil underholde med flere af deres hits, og man kan da håbe at der spilles sange som Grønirisk ( https://www.youtube.com/watch?v=DU9Rgr657Cc )
men også flere af deres andre numre.
Bandet er til DBA sponseret af


Kategorier til Danish Birder Awards 2017

 

Årets Guldfugl


Den og eller de personer, der har fundet flest – og de største – hits, kan komme i betragtning til denne pris, juryen kommer på hårdt arbejde håber vi.

Prisen sponseres af

 

 

Årets Innovative BIrder

En person, der fx har birdet utraditionelle lokaliteter eller haft en ny strategi, og har lavet gode fund. Denne fantastiske pris sponseres af Naturbutikken / DOF

 

Årets Internationale Birder

En person, der har gjort store opdagelser i udlandet.

 

 

Årets Twitcher

En person, der i løbet af året har lavet et eller flere spektakulære twitch (eller dip!)

 

 

Prisen sponseres ikke overraskende af

 

Årets Starbirder

En person, der har skrevet artikler om feltbestemmelse og/eller hits, debatindlæg – eller på anden måde har været aktiv bag skærmen – til glæde for birdere, når de har været indendørs.

 

Denne pris sponseres ikke overraskende af

 

Årets Hitfotograf
 

Den person, der har taget det bedste hitfoto eller –video.

 

 

Prisen sponseres af ingen ringere end Image Foto Holte

 

Årets Nye Navn


En ny birder, der for alvor trådte ind på den danske birderscene i 2017. Prisen har fået en meget fin sponsor i form af DOF-travel

 

 

 

Årets Øbo


En person, der fandt hits på 'sin' ø og/eller fik 'sin' ø på birderlandkortet.

Prisen sponseres naturligtvis af en rigtigt Øbo

 

Årets Lifetime Achievement

En person, der gennem en lang birderkarriere, har sat sit aftryk på dansk birding.
Denne pris handler ikke om den spirende ungdom, derimod handler den om det vaskeægte “grå guld”...om de birdere, feltornitologer, feltbisser der på alle tænkelige måder har grundlagt vores fugledanmark og derigennem har banet vejen til der hvor vi er nu!
Dem der kalder det “ældrebyrden” skulle skamme sig.

Prisen er meget fornemt sponseret af DOF-København

 

 

Årets Ungfugl

En yngre birder, som har gjort sig positivt bemærket i felten.

Vi kan stolt præsentere sponsoren til prisen "Årets Ungfugl" Selve prisen er tidligere blevet præsenteret her i gruppen. At #jegkiggerpaafugle har valgt at sponsorere lige denne pris er intet mindre end oplagt, idet at #jegkiggerpaafugle turnerer rundt på landets gymnasier for at udbrede kendskaben om fuglekiggere og fugle. #jegkiggerpaafugle er et samarbejde mellem DOF og Naturhistorisk museum der bliver støttet af Nordea fonden. På selve DBA aftenen vil man kunne møde flere af de gode mennesker der er en del af #jegkiggerpåfugle

 

 

Årets Kliktæller

En birder, der har lavet et eller flere store tal af usædvanlige arter i år.

 

Prisen sposeres af 

 

Årets Microbirder

En utrættelig birder, der dag ud og dag ind tjekker sit local patch og har lavet stort på lokaliteten. Prisen er sponseret af Kamakura

 

 

 

Desuden er vi stolte af at kunne præsentere vores øvrige sponsore

 

 

 

 

 

Til lejligheden er der udpeget en særdelse kompetent jury, der skal vælge imellem de indstillede i de forskellige kategorier. Til nogle af priserne vil juryen være alle jer der ude, og i vil i de fleste tilfælde skulle indstille til nominering af de der skal det. 

 

Juryen består af 

 

Andreas Bruun Kristensen, 39 år, København

Andreas er endel af Dofbasens Kvalitetssikringsudvalg (DKU) og er netop indstillet til sin anden periode i DOF's sjældenhedsudvalg (SU).  Andreas har fundet en god håndfuld sjældne fugle i Danmark, Lille bjergand 2012, Balearskråpe 2007, Topskarv 2007, Sibirisk hjejle 2005, Tereklire 2005, Hvidrygget ryle 2004, Rosenmåge 1993, Spurveugle 2011, Korttået lærke 2012, Brun løvsanger 2000, Citronvipstjert 2011 samt Dværgværling 2006. 

Andreas har vundet stort set alle de gætte konkurencer han har deltaget i, og lader gladeligt sin mening høre om feltbestemmelse. Andreas var den der startede Netfugl i tidernes morgen, den gang siden hed Phyll.dk, og har siden været en af de aktive her på siden.

 

Rune Sø Neergaard, 36 år, Aalborg

Rune blev verdensberømt i Danmark med sit utrolige fund af Gråvinget måge i Aarhus 27. november 2009. Rune har været en meget aktiv del af sjældenhedsudvalget hvor han blev valgt ind i 2010, en mand med et skarpt øje, sans for detaljen og ualmindeligt grundig, en sand fornøjelse at arbejde sammen med.

Også Rune har en lang liste af gode selvfundne sjældne arter, Stellersand 2000, Amerikansk sortand 2016, Balearskråpe 2004, Stylteløber 2013, Tereklire 2005, Bairdsryle 2006, Gråvinget måge 2009, Hvidskægget terne 2012, Rosenbrystet tornskade 2004, Citronvipstjert 2005, Tajgapiber 2012, Krognæb 2012 samt Dværgværling 2014. Rune er dog bedst kendt for at påføre sig gummistøvlerne og være kongen at Tredækker, der af kældenavnet 'Gummi'

 

Henrik Böhmer, 30 år, Esbjerg

En fremtidens mand i Dansk feltornitologi, med en attitude. Henrik har været en af de bærende kræfter de seneste år i DOF's feltudvalg, men er nu Stationsleder på Blåvand fuglestation. 

Henrik har sin 'unge' alder til trods fundet rigtigt mange gode fugle, Topskarv 2009, Jagtfalk 2012, Tajgapiber 2014, Citronvipstjert 2010, Sibirisk bynkefugl 2009, Schwarz' løvsanger 2012 og Brun løvsanger 2013.  

 

Esben Eriksen, 45 år, Svendborg

Det grå guld i Juryen, men tag ikke fejl af ESE! Esben har mange år på bagen hvor han har været en stor del af de udvalg har har været medlem af. Senest har Esben kastet sig over facebooksiden 'Langelands fugle' hvor der ofte kommer opdateringer. Esben har ikke en tilgængelig ædelartsliste vi har kunne finde. 


 

Sendt 28-09-2017 Kl. 22:27
Jan Lindgaard Rasmussen

 Det lyder som flere timers god underholdning - glæder mig!

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home